04 June 2010

DEMO RAKAN APCO DISERTAI 200 SAHAJA

Benarkan rakan APCO iaitu BN benar-benar serius untuk berdemonstrasi dan menyatakan bantahan kepada Israel negara APCO. Ini kerana demo anjuran Pemuda BN itu hanya disertai oleh kira-kira 200 orang sahaja. Demo anjuran Pemuda BN di adakan di Masjid Negara selepas solat Jumaat petang tadi.

Mereka hanya berdemo di situ tanpa bergerak ke mana-mana.

Benarkah mereka ikhlas membantah kekejaman Israel sedangkan mereka berbaik-baik dengan APCO??????

Dalam ucapannya Ketua Pemuda Parti rakan APCO, Khairy Jamaluddin berkata jika tiada perubahan (daripada) demontrasi di Masjid Negara (mahupun) di Kedutaan Amerika Syarikat, kita akan bangun dan terus ke Gaza untuk tewaskan Israel.

Hebat betul Khairy ini, persoalannya berani beliau untuk berdepan dengan Israel sedangkan pada masa yang sama bersekongkol dan berbaik-baik dengan APCO.

MIC DAN PPP DIPINGGIRKAN BN

Ternyata MIC dan PPP telah dibelakangkan oleh BN. Buktinya calon untuk PRK Hulu Selangor pilihan MIC ialah Palanivel tetapi BN memilih Kamalanathan. Keputusan MIC ditolak mentah-mentah oleh pemimpin BN.

Bagi PPP pula pengumuman rombakan kabinet benar-benar mengguriskan hati Presidennya, Kayveas kerana musuh ketatnya T Murugiah masih dikekalkan sebagai Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri walaupun Murugiah telah lama dipecat dari PPP.

Semalam Kayveas mempertikaikan tindakan Perdana Menteri mengekalkan Murugiah sebagai Timbalan Menterinya walaupun seorang pemimpin PPP iaitu Datuk Maglin Dennis D'cruz dipilih sebagai Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan.

Sudah sampai masanya bagi PPP dan MIC menilai semula keanggotaan mereka di dalam BN kerana terbukti kehadiran mereka dalam BN tidak dinilai dan disanjung oleh BN sendiri.

03 June 2010

PENGASAS GAM : PAK HASSAN MENINGGAL

Hasan Tiro, pengasas Gerakan Aceh Merdeka (GAM), gerakan pemisah di Aceh, meninggal dunia di Hospital Zainoel Abidin (RSUZA) Banda Aceh, Khamis, sehari selepas beliau diberikan kembali status sebagai warganegara Indonesia.

Hasan Tiro telah memohon mendapatkan kembali kewarganegaraan Indonesia sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Sebelum ini, beliau memegang pasport Sweden dan tinggal dalam buangan di Stockholm sejak tahun 1979 akibat konfrontasi dengan kerajaan Indonesia yang dipimpin Presiden Soeharto ketika itu.

Agensi berita Antara menyebut, tokoh yang lahir di Pidie, Aceh, pada 25 Sept 1925 itu, meninggal dunia pada pukul 12.02 tengah hari setelah mengalami kemerosotan kesihatan sejak Rabu malam.

"Hasan Tiro sudah meninggal pada pukul 12.02 WIB (waktu Indonesia Barat)," kata bekas pemimpin kanan GAM Malek Mahmud di RSUZA Banda Aceh.

Hasan Tiro sudah lebih seminggu dirawat di unit intensif RSUZA.

Ada laporan menyebut bahawa beliau akan dikebumikan petang ini, namun belum diketahui di mana tempat persemadiannya.

Semalam, Menteri Koordinator Politik, Undang-undang dan Keselamatan Djoko Suyanto menyerahkan surat kewarganegaraan Indonesia untuk Hasan Tiro kepada Malek dan anggota keluarga terdekat pejuang itu di Banda Aceh.

Sementara itu Menteri Undang-undang dan Hak Asasi Manusia Patrialis Akbar dilaporkan berkata, bahawa tidak tertutup kemungkinan pemberian kembali status warganegara kepada pengasas gerakan pemisah yang lain.

Ia merupakan sebahagian daripada dasar Keadilan Untuk Semua yang diterapkan kerajaan sekarang.

GAM berdamai dengan kerajaan Indonesia pada 15 Ogos 2005 setelah berpuluh tahun melakukan pemberontakan bersenjata.

Bagaimanapun tidak ada butiran dalam kesepakatan damai itu yang menyatakan bahawa gerakan pemisah itu dibubarkan. BERNAMA

TARIK SUBSIDI : IDRIS KATA BANGKRAP, ADEK KATA TIDAK

Siapa yang betul anak Pak Jala atau Adek. Seorang kata negara boleh bangkrap kalau kerajaan teruskan subsidi minyak seorang kaya tidak bangkrap.

Ternyata pimpinan kerajaan BN ini bercakap ikut sedap mulut tanpa kajian terperinci dan teliti.

Hari ini Adek anak kebanggaan Pak Hussin dari Bachok berkata Malaysia tidak akan bankrap pada 2019 seperti Greece meskipun subsidi berjumlah RM74 bilion setahun diteruskan.

Beliau berkata keadaan ekonomi negara pada masa itu tidaklah begitu teruk seperti yang digambarkan iaitu seolah-olah negara tidak mampu membayar hutang jika kerajaan berhasrat meneruskan pemberian subsidi.

Ternyata kerajaan BN tertekan dengan kenyataan Idris Jala yang mungkin tersilap kerana membuka pekung sendiri sehingga menyatakan bahawa subsidi minyak mesti ditarik jika mahu melihat Malaysia tidak bangkrap.

Kenyataan Idris ini menimbulkan polemik yang dahsyat dimana ianya membuktikan bahawa kedudukan kewangan negara amat goyah dan bergantung kepada belas ihsan rakyat.

Mungkin itulah sebabnya Adek terpaksa mengeluarkan kenyataan yang 360 darjah berbeza dengan kenyataan Idris.

SERUAN BUAT KALI KE 1000

Blog ini rasanya telah berkali-kali menyeru seluruh rakyat Malaysia yang masih belum mendaftar sebagai pengundi supaya berbuat demikian. Sesungguhnya tugas menyeru dan meminta serta menggesa rakyat Malaysia supaya mendaftar menjadi pengundi adalah wajib.

Dengan menjadi pengundi anda dapat menunaikan tanggungjawab :-

1) Menukar kerajaan yang mengHALALkan judi
2) Menukar kerajaan yang berkawan dengan APCO Israel laknatullah
3) Menukar kerajaan yang suka menekan rakyat bila negara dalam kesempitan
4) Menukar kerajaan yang membelakangkan Islam
5) Menukar kerajaan yang masih mengamalkan undang-undang zalim ISA
6) Menukar kerajaan yang mengamalkan riba dalam sistem ekonomi
7) Menukar kerajaan yang menggalakkan maksiat
8) Menukar kerajaan yang gagal menyelesaikan masalah jenayah dan maksiat
9) Menukar kerajaan yang tidak percaya Islam dapat menyelesaikan semua masalah
10) Menukar kerajaan yang penuh dengan rasuah, penyalahgunaan kuasa

dan lain-lain

SUKMA : VENUE BELUM SIAP

Sebuah Stesyen TV malam tadi menyiarkan laporan bahawa gelanggang ekuasterian untuk Sukan Malaysia (SUKMA) yang dihoskan oleh Melaka belum siap.

Kegagalan pihak penganjur memastikan semua venue untuk SUKMA menimbulkan tandatanya kerana difahamkan semua kontraktor telah diberikan masa yang cukup untuk menyiapkannya mengikut jadual.

Rakyat mahukan satu siasatan yang menyeluruh dilakukan bagi mengenalpasti mengapa perkara ini boleh berlaku.

Kita bimbang adanya perkara yang tidak kena dalam urusan pemberian kontrak yang di mana kemungkinan kontraktor yang dipilih tidak berkemahiran dan tiada pengalaman menjalankan projek seperti ini.

DEMO BANTAH YAHUDI ESOK

Dimaklumkan bahawa Demontrasi Anti Israel anjuran Pakatan Rakyat dan NGO yang akan diadakan pada 4 Jun 2010 akan bermula selepas Solat Jumaat di Masjid Jamek Kg. Baru dan berarak ke Kedutaan Amerika. Pihak penganjur tidak mengadakan apa-apa himpunan di Masjid KLCC atau Tabung Haji.

Perarakan ini akan dipimpin oleh Presiden PAS, YB. Dato' Seri Hj. Abdul Hadi Awang bersama YB. Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR) dan YB Lim Kit Siang (DAP) serta pimpinan-pimpinan NGO. Wakil Konvoi Freedom Flotilla juga akan turut hadir bersama.

Para peserta yang menyertai Demontrasi ini digalakan membawa bendera Palestin, Placard dan Banner yang menunjukan bantahan rakyat Malaysia secara aman.

Sebarang keterangan lanjut bolehlah berhubung dengan Setiausaha Pemuda PAS Pusat, Sdr. Kamaruzaman Mohamad-0192828536.

BN AMAL DASAR PERKAUMAN, PAS TERBUKA PADA SEMUA KAUM

Pas tidak amal dasar perkauman

Mursyidul Am Pas, Tuan Guru Datuk Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan Pas tidak pernah mengamalkan dasar perkauman dan radikal dalam perjuangannya, sebaliknya ia menjadi label negatif yang dipakaikan media massa.

Menurutnya, jika Pas sebelum ini dilabel sebagai perkauman dan radikal, tuduhan itu seolah-olah bertukar dan dipakai pula golongan yang dulunya mendakwa liberal.

“Pas tidak pernah bersikap perkauman sejak dahulu hingga ke hari ini. Label negatif yang dipakaikan media massa langsung tidak benar dan hari ini ia terbukti yang tuduhan itu tidak berasas.

“Perjuangan Pas bukan mengajak kepada menegakkan idealisme perkauman sempit, tetapi mengajak manusia untuk abdikan diri kepada Allah selaku pencipta alam semesta,” katanya.

Kenyataan beliau dipetik dari sebuah media yang disiarkan hari ini.

Ternyata kepada kita bahawa BN (Umno, MCA dan MIC) sebenarnya tidak pernah lekang dari dasar perkauman yang sekarang ini ditolak oleh rakyat. Sebaliknya PAS dan PR sentiasa terbuka dan berjuang untuk semua kaum. Malah PAS sebelum ini yang dilihat tertutup dan hanya untuk orang Islam dan Melayu membuktikan keterbukaannya apabila membuka pintu kepada orang bukan Islam untuk menjadi ahli Dewan Himpunan Penyokong PAS, sayap terbaru PAS.

SIANG HARI BAKAR BENDERA ISRAEL, MALAM 'TIDUR' BERSAMA APCO

Ramai pihak mempertikaikan tindakan Pemuda BN yang membakar bendera Israel kerana marah atas tindakan regim Yahudi itu menyerang dan membunuh anggota misi bantuan kemanusiaan ke Gaza beberapa lalu.

"Siang bakar bendera, malam 'tidur' dengan APCO, syarikat Yahudi yang mendapat kontrak perkhidmatan dari kerajaan BN", kata Abdullah dari Batu Berendam.

Memang benar apa yang dikatakan oleh Abdullah kerana sehingga kini kerajaan BN belum lagi memberikan kenyataan rasmi memohon maaf kepada rakyat Malaysia dan Palestin di atas tindakan mereka 'menghadiah'kan projek kepada syarikat negara laknatullah tersebut.

"Jangan hipokrit dan bersifat talam dua muka, malah sebelum ada pihak yang sanggup bertemu dengan menteri Israelm, itupun mereka tak minta maaf lagi kepada rakyat Malaysia dan Palestin" ujar Mohamad dari Durian Tunggal.

Semalam para pemimpin Pemuda Pakatan Rakyat hari ini mendesak kerajaan berhenti menggunakan perkhidmatan syarikat perunding Apco Worldwide dan syarikat-syarikat lain yang ada kaitan dengan Israel selaras dengan pendirian negara mengutuk tindakan negara Zionis itu melancarkan serangan maut ke atas kapal bantuan kemanusian ke Gaza.

Delegasi yang terdiri daripada anggota Pemuda PAS dan PKR itu, menyerahkan nota bantahan tersebut kepada pegawai khas kepada Perdana Menteri, Razali Ibrahim di pejabat Perdana Menteri di Putrajaya pagi ini di bawah pengawasan ketat kira-kira 20 anggota polis dan pegawai keselamatan.

Delegasi tersebut diketua oleh Ketua Pemuda PKR, Shamsul Iskandar Mohd Akin dan turut disertai setiausaha Dewan Pemuda PAS, Kamaruzzaman Mohd dan ketua Pemuda PKR Selangor Khairul Anwar.

02 June 2010

PEMUDA UMNO TIDAK DIIKTIRAF NAJIB

Ketua melepas, Naib Ketua disingkirkan. Itulah yang berlaku kepada Pemuda Umno apabila Ketuanya Khairy Jamaluddin sekali lagi diketepikan dari menjadi ahli kabinet malah Naibnya Razali Ibrahim juga disingkirkan apabila digugurkan dari jawatannya sebagai Timbalan Menteri Belia dan Sukan.

Apalah malangnya nasib pemuda Umno apabila pimpinannya tidak diiktiraf oleh Presiden Umno, Najib Tun Razak.

Kalau sebelum zaman Khairy, Ketua Pemuda Umno sudah pasti menjadi Menteri Besar, menteri atau sekurang-kurangnya Timbalan Menteri.

Inilah buktinya bahawa Umno tidak mengiktiraf orang muda dan pimpinan pemuda, mungkin kerana Khairy dan Razali gagal menarik sokongan pemuda akhirnya Najib singkirkan mereka.

01 June 2010

NASIB ANGGOTA ROMBONGAN KE GAZA TIDAK DIKETAHUI, DOAKAN KESELAMATAN MEREKA

Berikut adalah nama-nama rakyat Malaysia yang menyertai Misi Talian Hayat Untuk Gaza (LL4G) yang berada di atas kapal penumpang “Mavi Marmara” milik IHH, Turki ketika diserang oleh komando laut Israel di perairan antarabangsa itu. DOAKAN KESELAMATAN MEREKA.

Tn Hj Noorazman bin Mohd Samsuddin, HALUAN Palestin
Dr Mohd Arbai’e bin Syawal, HALUAN Palestin
Dr Syed Muhammad Haleem bin Syed Hasan al-Haddad, HALUAN Palestin
Ust Al-Hami Husain bin Suhaimi, HALUAN Palestin
Mohd Nizam bin Mohd Awang, HALUAN Palestin
Ust Hasanuddin bin Mohd Yunus, Aqsa Syarif
Tn Hj Jamuliddin bin Elias, Yayasan Amal
Dr Selamat bin Aliman, Jemaah Islah Malaysia (JIM)
Abdul Halim bin Mohd Redzuan, Muslim Care
Mustafa bin Mansur, MAPIM
Ashwat bin Ismail, Wartawan ASTRO
Shamsul Kamal Latif, Juru kamera ASTRO

SEMUA AGAMA HARAM JUDI - USTAZ IDRIS

Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad berkata selepas Tuan Guru Nik Aziz diamanahkan sebagai Menteri Besar Kelantan pada tahun 1990 dahulu, beliau telah memanggil semua ketua-ketua agama di Kelantan untuk membincangkan tentang arak dan judi.

"Beliau bertanya kepada semua ketua-ketua agama tersebut tentang hukum judi di sisi agama mereka. Paderi Kristian menjawab judi haram di sisi kristian, Sami Buddha menjawab judi haram pada agama buddha, Hindu juga sama mengharamkan judi"

"Masalahnya sekarang Umno mengHALALkan judi bola. Jadi Umno ini AGAMA apa?" tanya Ustaz Idris.

Beliau berkata demikian pada ceramah penerangan anjuran Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil di perkarangan Pejabat PAS Kawasan Bukit Katil malam tadi.

Ustaz Idris juga kesal dengan sikap ustaz-ustaz dalam Umno hanya diam membisu dalam hal judi bola ini.

"Tidak ada seorang pun ustaz Umno yang berani bersuara menentang tindakan Najib meluluskan lesen judi bola ini"

"Ustaz Umno ini dalam mulut mereka penuh dengan 'sagon' mereka tidak boleh bercakap takut-takut pangkat dan kedudukan mereka ditarik balik' ujar Ustaz Idris.

Turut berceramah bersamanya malam tadi ialah Ketua Pemuda PAS Negeri, Ustaz Kamaruddin Sidek dan ADUN Ayer Keroh, Khoo Poay Tiong.

PAS KAWASAN BUKIT KATIL CADANG SIDANG DUN TERGEMPAR

PAS Kawasan Bukit Katil mencadangkan kerajaan negeri Melaka memanggil Sidang DUN tergempar bagi mengutuk tindakan Israeil membunuh dan mencederakan flotila aman Mavi Marmara semalam. Serangan kejam tersebut menyebabkan 19 terbunuh dan lebih 70 orang anggota rombongan tersebut tercedera.

Ketua Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Yusof Wahab dalam kenyataannya kepada blog ini berkata Sidang Khas tergempar DUN Melaka ini penting bagi menggambarkan penentangan dan rasa kesal rakyat negeri ini di atas tindakan kejam Yahudi Zionis yang menyerang rombongan tersebut yang tidak mempunyai senjata.

'Pimpinan dan rakyat negeri Melaka mesti menyampaikan mesej bantahan ini melalui usul khas yang boleh dibincangkan di dalam Sidang DUN tersebut'.

"PAS Kawasan yakin semua ADUN tidak kira kerajaan atau pembangkang akan menyokong penuh usul mengutuk Yahudi Zionis ini' tegas Yusof.

Yusof juga memohon campurtangan kerajaan Malaysia dalam hal ini. Kerajaan Malaysia juga mesti memanggil Sidang Parlimen khas bagi membincangkan usul penting kepada seluruh umat dunia.

'Serangan terhadap kapal induk misi tersebut jelas menunjukkan kebiadapan Yahudi Zionis yang membelakangkan batas kemanusiaan'

'Mereka menyerang konvoi tersebut yang tidak mempunyai senjata dan tidak berniat untuk berperang dan mencari musuh' ujar Yusof.

'Sesungguhnya tindakan tersebut tidak boleh dimaafkan dan umat manusia seluruh dunia mesti bangkit mengutuk serangan tersebut dan berusaha untuk mengajar Israel supaya tidak bertindak sedemikian rupa pada masa akan datang'

Menurutnya PBB jangan hanya menjadi tunggul kayu memerhatikan apa sahaja tindakan Yahudi Israel tanpa langkah yang drastik untuk mengajar Israel yang merupakan manusia berhati binatang.

31 May 2010

ISU TIMBALAN PERDANA MENTERI II : MEDIA PROVOK PR

Sekali lagi media melakukan provokasi untuk memecahbelahkan PR dengan mengutarakan isu Timbalan Perdana Menteri Kedua di kalangan bukan Melayu. Isu ini sememangnya menjadi senjata yang dirasakan ampuh oleh mereka bagi membangkitkan sentimen orang Melayu.

Semua orang tahu bahawa isu tuntutan jawatan Timbalan Perdana Menteri ini adalah isu sensitif yang boleh menjejaskan sokongan orang Melayu kepada PR jika ianya tidak ditangani dengan bijak dan berhati-hati.

Hari ini media arus perdana cuba memprovok Presiden PAS dengan isu ini.

Dalam laporannya hari media tersebut menyatakan bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim mengetepikan Pas sebagai rakan pakatan pembangkang apabila mahu mewujudkan jawatan Timbalan Perdana Menteri II dalam kalangan pemimpin DAP tanpa membincangkannya terlebih dulu.

Media itu juga menyebut bahawa Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, pihaknya tidak mengetahui langsung tentang jawatan yang disebut dalam kenyataan Anwar itu.

"Itu hanya laporan media, kita belum ada apa-apa perbincangan," katanya.

Jawapan Tuan Guru Abdul Hadi merupakan jawapan yang bijak dan tepat kerana sememangnya Majlis Pimpinan PR tidak pernah memutuskan perkara tersebut.

Media hanya cuba menangguk di air keruh untuk menampakkan bahawa PR telah melakukan perkara yang tidak pernah dilaksanakan oleh BN berkenaan isu ini. Ianya juga sudah tentu menyebabkan orang Melayu sangsi kepada PR. Ini tujuan sebenar media dan BN mensensasikan isu ini.

CERAMAH ISU SEMASA USTAZ IDRIS AHMAD MALAM INI

Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil akan mengadakan ceramah isu semasa pada malam ini bertempat di perkarangan Pejabat PAS Kawasan Bukit Katil di Kg Bukit Katil bermula jam 9.00 malam ini bersamaan dengan 31 Mei 2010.

Ceramah tersebut akan menampilkan Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad sebagai penceramah utama di samping 2 orang penceramah tempatan iaitu ADUN Ayer Keroh, YB Khoo Poay Tiong dan Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Ustaz Kamaruddin Sidek.

Seluruh rakyat negeri Melaka dijemput hadir bagi mendengar kupasan isu-isu semasa seperti isu kemenangan PR di Sibu, isu judi bola, isu tanah KTM dan lain-lain

30 May 2010

KERAJAAN MELAKA WAJAR CONTOHI KERAJAAN PULAU PINANG

Ketua Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Cikgu Yusof Wahab menggesa kerajaan negeri Melaka supaya mencontohi kerajaan Pulau Pinang yang mengharamkan judi bola diniagakan di premis-premis dalam negeri tersebut.

Tindakan kerajaan negeri Pulau Pinang dicontohi bagi memastikan kegiatan perjudian bolasepak tidak merosakkan rakyat negeri Melaka.

"Kita sudah tidak sanggup lagi melihat penagih-penagih judi ini bertambah hanyut dengan kegiatan judi yang telah sedia ada seperti 4D, Magnum, Toto dan lain-lain."

"Kalau sebuah kerajaan negeri yang dipimpin oleh pemimpin bukan Islam seperti Lim Guan Eng takkan kerajaan negeri Melaka pimpinan Ali Rustam tidak mahu mengharamkan judi bola" ujar Cikgu Yusof yang merupakan Pesara Guru.

Beliau juga turut mengulangi kekesalannya di atas tindakan kerajaan pusat meluluskan lesen judi bola yang jelas bertentangan dengan Islam kerana Allah berfirman di dalam Al Qur'an bahawa judi adalah haram.

Cikgu Yusof menggesa lesen judi bola dan lain-lain judi tersebut ditarik balik demi kesejahteraan rakyat.

Semalam Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng membuat keputusan mengharamkan premis-premis di negeri Pulau Pinang menjalankan perniagaan judi bola mengikut Perkara 101 (v) Akta Kerajaan Negeri di mana majlis tempatan diberi kuasa untuk menangani isu-isu mengenai keselamatan, kesihatan dan kesejahteraan perbandaran.

Dalam perutusan sempena sambutan Hari Wesak semalam, Lim berkata, negeri itu ingin mempromosikan "gayahidup yang lebih sihat dan lebih bertanggung jawab" untuk semua keluarga di Pulau Pinang, dan kerana itu memutuskan untuk melarang kegiatan tersebut.

Khamis lalu, beberapa majlis tempatan di Selangor turut mengambil langkah membekukan pengeluaran lesen premis judi yang menawarkan judi pertaruhan bola sepak.

Ia bermula dengan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) pada hari Selasa, dan diikuti oleh Selayang dan Ampang Jaya.

ISU TIMBALAN PERDANA MENTERI 2 : MEDIA TERUS TABUR FITNAH

Media arus perdana terus menabur fitnah dan memutarbelitkan isu apabila mensensasikan Isu Timbalan Perdana Menteri kedua sedangkan ianya tidak pernah diputuskan di dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat.

Bukan sebodoh itu untuk PR membuat keputusan lebih-lebih ianya melibatkan undang-undang negara dan sensitiviti rakyat Malaysia.

Namun oleh kerana BN tahu bahawa isu itu sudah tentu akan menaikkan sokongan orang Melayu kepada mereka maka ianya dimainkan oleh mereka guna untuk menangguk di air keruh agar mereka terus dapat mengekalkan sokongan orang Melayu.

Apabila isu tersebut dimainkan maka lupalah kita semua kepada isu yang lain seperti isu APCO, isu subsidi minyak, isu rasuah dan lain-lain.

Rakyat mesti berhati-hati dan peka dengan mainan media yang sentiasa mencari ruang dan peluang untuk memecahbelahkan kita semua dan pada masa yang sama meraih keuntungan politik.
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter