08 January 2017

CM MELAKA, EXCO DAN KAKITANGAN KERAJAAN SILA MINTA MAAF

PRESS STATEMENT

KETUA MENTERI, EXCO DAN KAKITANGAN KERAJAAN MESTI MINTA MAAF

Semalam Sinar Harian melaporkan bahawa Ketua Menteri Melaka melarang kakitangan kerajaan bermain golf di waktu pejabat. Maknanya sebelum ini perkara sudah menjadi tradisi dan perkara biasa.

Kini baru beliau sedar. Sesudah beratus-ratus jam malah mungkin beribu-ribu jam waktu kerja dihabiskan untuk main golf baru beliau menegahnya sekarang

Bagaimana dengan waktu-waktu yang telah dihabiskan dengan main golf sebelum ini. Bagaimana pegawai-pegawai kerajasn terbabit membayarnya. Adakah rakyat redha dan memaafkannya?

Saya menuntut Ketua Menteri, Exco dan semua kakitangan kerajaan yang terbabit main golf waktu kerja supaya memohon maaf dan minta rakyat halalkan segala masa yang dibuang dengan bermain golf.

Mohd Sofi Abdul Wahab.
Timbalan Pengerusi
Parti AMANAH Negara
Negeri Melaka

NIK AMAR JANGAN TUNJUK DIRIMU DOK CERDIK

Berkatalah Naib Presiden PAS, Nik Amar bahawa Umno mungkin guna AMANAH untuk tumbangkan PAS di Kelantan. 
Rakyat bukan tidak cerdik. Info semua mereka dapat.Agak2 nya siapa yg lebih rapat dengan Umno sejak akhir-akhir ini.
Tak perlulah buat statement yg rakyat nampak kita kurang cerdik. Kenyataan setaraf dgn JKKK Umno yg baca surat khabar terbalik
Datuk Mohd Amar Abdullah dipetik dari media dilaporkan berkata, peristiwa tahun 1978 mungkin berulang di Kelantan apabila parti serpihan bekerjasama dengan Umno bagi menumbangkan kerajaan PAS.
Ujar beliau, kemunculan Parti Amanah Negara (AMANAH) terutamanya di kawasan marginal PAS sedikit sebanyak boleh menjejaskan usaha bagi mempertahankan kerusi tersebut.
"AMANAH mungkin bekerjasama dengan Umno untuk tumbangkan kerajaan PAS di Kelantan seperti yang pernah dilakukan Parti Barisan Jemaah Islamiah SeMalaysia (BERJASA) pada PRU 1978.
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter