06 September 2013

KENDERAAN INI PALING SESUAI KETIKA HARGA MINYAK NAIK


SIAPA PRESIDEN, TIMBALAN DAN NAIB PRESIDEN PAS YANG BARU?

Teka-teki tentang siapa Presiden, Timbalan Presiden dan Naib Presiden PAS yang baru selepas Muktama PAS Pusat November ini. September ini PAS di peringkat kawasan (Parlimen) akan mula menjalankan mesyuarat agung masing-masing di mana semasa atau selepas mesyuarat agung mereka akan membuat pencalonan untuk semua jawatan dalam parti.

Setakat ini tidak nampak berlakunya lobi-melobi dan kempen yang hebat sebagaimana yang berlaku dalam Umno. Malah tidak ada seorang pun pemimpin PAS yang mengumumkan untuk menawarkan diri bertanding apa-apa jawatan tidak seperti yang berlaku di dalam Umno. Siang-siang lagi pemimpin mereka samada yang mempertahankan jawatan atau yang tergila-gila kepada jawatan mengumumkan hajat dan nafsu masing-masing. Setakat ini hanya jawatan Presiden dan Timbalan Presiden sahaja yang tidak ada orang yang menawarkan diri, jawatan lain berlumba-lumba mereka 'menjual' diri perasan mereka layak untuk jawatan-jawatan tertentu.

Berbeza dengan PAS setakat ini tidak ada seorang pemimpin pun yang 'declare' untuk bertanding apa-apa jawatan ...........bersambung

Gambar sekadar hiasan

05 September 2013

DR KHALID DAN SHAMSUL KEKAL SEBAGAI WAKIL RAKYAT


Adun Bukit Baru, Dr Khalid Kassim dan Ahli Parlimen Bukit Katil, Shamsul Iskandar Md Akin kekal sebagai wakil rakyat setelah bantahan awal mereka terhadap petisyen pilihanraya diterima oleh mahkamah pilihanraya yang bersidang pagi ini.

Hakim Pilihanraya memutuskan bahawa bantahan itu diterima dan pihak pempetisyen dikehendaki membayar sebanyai RM30,000 kepada ketiga-tiga responden iaitu Shamsul, Dr Khalid dan SPR.

Keputusan itu memang dinanti-nantikan oleh semua pihak dan kedua-dua responden iaitu Dr Khalid dan Shamsul menyatakan kesyukuran mereka di atas kepada mahkamah tersebut.

Dr Khalid dan Shamsul diwakili oleh panel Peguam iaitu Haji Yusof Rahmat  dan Zulkhairi Abd Aziz manakala BN diwakili oleh Peguam Rosfinah Rahmat dan Mohd Adli Ithnin.

Gambar : Dr Khalid bersalaman dengan Peguamnya Haji Yusof Rahmat sambil diperhatikan oleh Pesuruhjaya PAS Melaka, Adly Zahari dan Shamsul Iskandar Md Akin dan Adun Ayer Keroh, Khoo Poay Tiong sebagai mereka keluar dari mahkamah.

04 September 2013

BUKAN RAKYAT SAHAJA TETAPI PEMIMPIN YANG WAJIB BERJIMAT


03 September 2013

PENIPU RAKYAT .......JANGAN PERCAYA LAGI ......

Sudah berapa kali mereka tipu rakyat .......tetapi malangnya masih ramai yang percaya dan mendewa-dewakan mereka.

Mengapa 'orang kita' begitu bengong sehingga begitu mudah diperbodohkan oleh penipu-penipu ini !!!!!!!!!!!!!!!!!

PR OFFER TAK MAU .......SEKARANG TERIMA PADAHNYA


MINYAK MALAYSIA MASIH MURAH YEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!11

Bandingkan harga kami ............

02 September 2013

PETUA UNTUK HADAPI KENAIKAN HARGA MINYAK .....,..

a
Apakata tuan-tuan beli kenderaan ini mesti jimat punya .....tak gaduh minyak naik RM100 seliter pun tak pe ............

ALA NAIK 20 SEN JE PUN NAK KECOH ..........

Hoi bukan setakat minyak naik .....lepas barangan dan caj perkhidmatan akan naik ...jangan perbodohkan rakyat ..........

GAMBAR ACCIDENT DI STESYEN MINYAK AKIBAT MINYAK NAIKBahana minyak naik sampai accident berlaku di Stesyen Minyak Shell Durian Tunggal Melaka. Rakyat jadi mangsa ...

Bila mengenangkan semua, kita tidak marah kepada kerajaan BN tetapi geram dan kesal dengan rakyat yang mengundi BN .......SPR yang menjalankan PRU tidak telus dan .....rakyat yang makan rasuah politik .........
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter