25 May 2011

(Nasional) Suami gila talak susah hendak sembuh

Umno disifatkan suami yang gila talak apabila terus menerus mahu 'rujuk' dengan PAS. Hari ini Mubarak (Bekas-bekas Wakil Rakyat) Umno pula cuba memainkan isu perpaduan Umno-PAS. Sedangkan sudah berkali-kali menetapkan bahawa tidak akan berpadu dengan Umno jika perangai lamanya yang tidak mahu pada Islam, rasuah, zalim dan sebagainya tidak berubah.

(Nasional) Naikkan harga minyak tindakan bertanggungjawab?

"Otak letak di lutut agaknya", itu komen sahabat saya (tidak mahu nama disiarkan) bila mendengar komen Timbalan Presiden Umno, Muhyiddin Yassin yang menyatakan bahawa Kerajaan Barisan Nasional (BN) perlu menjadi kerajaan yang bertanggungjawab walaupun tindakan merasionalisasi subsidi mungkin menjadikannya kurang popular.

"Mana ada orang yang waras yang boleh berkata demikian iaitu naikkan harga minyak adalah tindakan yang baik dan bertanggungjawab. Bukankah kita semua tahu bahawa bila harga mninyak naik, harga barangan lain pasti akan naik melambung-lambung tingginya." kata sahabat saya.

"Adakah dengan menaikkan harga minyak bermakna kerajaan BN menguruskan negara dengan baik seperti dakwaan Muhyiddin semalam.?" soal beliau.

Katanya, pimpinan BN sekarang bingung dan tidak lagi berfikir secara waras lantaran kerana tamakkan kuasa, tamak projek dan suka melakukan pembaziran. Bila kerajaan tidak ada duit rakyat yang terpaksa menangunggnya.

Muhyiddin mengeluarkan kenyataan yang tidak cerdik dan tidak waras itu semalam semasa merasmikan Surau Al-Amin di Kampung Sawah Tulang Gajah di Lenga dekat Pagoh. Kenyataan beliau disiarkan oleh  media arus perdana hari ini.

Beliau diminya mengulas laporan tentang kabinet yang akan membincangkan mengenai rasionalisasi subsidi khususnya minyak RON95 dalam masa terdekat.

24 May 2011

(Nasional) DAP tetap sokong Nizar sebagai Menteri Besar Perak

Pucuk pimpinan DAP mengulangi pendirian bahawa parti itu tetap menyokong kepimpinan Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak, sekiranya Pakatan Rakyat kembali menguasai negeri itu. Kenyataan ini dibuat oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guang Eng yang disiarkan dalam Portal Berita Roketkini.com. hari ini.

Sejak dari peristiwa hitam rompakan kuasa BN terhadap kerajaan negeri Perak, DAP sudah berkali-kali menegaskan bahawa mereka tetap menyokong kepimpinan Nizar jika ditakdirkan PR kembali berkuasa di Perak.

Portal itu juga menyiarkan keyakinan DAP Perak bahawa mereka akan kembali berkuasa jika Pilihanraya Umum diadakan pada masa terdekat. Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koh Ham berkata PR dijangka memenangi 33 dari 59 kerusi Dun Perak.

Timbalan Presiden : Syabas Dato Tuan Ibrahim, pemimpin lain juga patut sertai pertandingan

Kita mengucapkan syabas kepada Dato Tuan Ibrahim Tuan Man kerana mengambil keputusan menerima pencalonan untuk jawatan Timbalan Presiden. Keputusan tersebut adalah bijak dan tepat bagi memberi peluang terbuka kepada ahli-ahli PAS khususnya para perwakilan memilih pemimpin yang diyakini boleh membantu Presiden. Lebih ramai calon lebih baik kerana sudah tentu kita akan dapat memilih calon yang benar-benar hebat demi kesinambungan perjuangan PAS masa hadapan.

Ahli PAS sudah tentu mahukan pemimpin lain yang dicalonkan untuk jawatan Timbalan Presiden turut sama menerima pencalonan tersebut. Antaranya Datuk Seri Azizan Abdul Razak dan Datuk Haji Husam Musa. Kedua-dua pemimpin itu juga layak untuk menduduki kerusi Timbalan Presiden. Ayuh Datuk Seri Azizan dan Datuk Hj Husam jangan hampakan harapan ahli yang mahukan kepimpinan YAB dan YB menerajui PAS.

Ketokohan Azizan memang tidak dapat disangkal lagi apabila berjaya memerintah negeri Kedah dengan baik sehingga Umno/BN negeri Kedah mati kutu tidak berjaya menggoyangkan kerajaan negeri walaupun pelbagai cubaan jahat mereka lakukan.

Manakala Datuk Husam memang dikenali ramai dan merupakan seorang petugas parti yang komited dan istiqamah. Sebaik sahaja menghabiskan pengajiannya di Universiti Malaya beliau terus menghambakan dirinya kepada perjuangan Islam sehinggalah beliau diamanahkan sebagai Exco kanan kerajaan negeri Kelantan. Kepimpinan beliau memang teruji dan menjadi antara tenaga penting di belakang Tok Guru Mursyidul Am membawa Kelantan menjadi negeri aman, makmur dan berkebajikan.

(NASIONAL) BENARKAH PEMOTONGAN SUBSIDI UNTUK BANTU ORANG MISKIN?

Parti Islam Se-Malaysia PAS sudah jemu mendengar alasan kerajaan yang cuba buat dalih kononnya jika subsidi tidak dikurangkan maka banyak pembangunan untuk rakyat miskin tidak dapat dilaksanakan. Kemanakah wang yang diperuntukan selama ini kepada orang miskin setiap kali belanjawan negara?. Rakyat tidak boleh lupa wang PPRT sebanyak RM32 juta lesap ketika Tan Sri Anuar Musa menjadi Menteri Pembangunan Luar Bandar. Kenapa pula alasan untuk menaikkan harga minyak dan keperluan rakyat, maka orang miskin menjadi sandaran.

Memanglah pemimpin BN bijak bermain kata-kata untuk menutup kelemahan kerajaan ketika menguruskan amanah rakyat. Selama ini pemimpin BN yang belanja secara tidak berhemah dan membazir ketika negara dilimpah dengan kemewahan, tanpa memikirkan apa akan terjadi jika negara mengalami kemelesetan.

Pemimpin Umno cuba mencari alasan untuk menarik subsidi bahan api dan makanan kerana fenomena global seperti kenaikan minyak di peringkat antarabangsa. Sepatutnya alasan ini tidak boleh dijadikan alasan, kerana Malaysia adalah negara pengeluar minyak dan mempunyai kepakaran dalam bidang cari gali melalui Petonas. Setakat hari ini Petronas diberi pengiktirafan di peringkat dunia dalam bidang cari gali seperti di Saudi, Sudan, Iraq, Iran. Tidak hairanlah kepada kita bagaimana Petronas telah membayar cukai kepada kerajaan sebanyak RM325 bilion pada 2007-2010. Ini bermakna setiap tahun hitung panjang negara memperolehi hasil cukai yang dibiayai oleh Petronas sebanyak RM81.1 bilion.

Perkara ini tidak berlaku sekiranya pemimpin negara ini adalah pemimpin yang mempunyai fokus ketika melaksanakan pembangunan dan memerangi rasuah dan pembaziran.

Ketika zaman Tun Abdullah Ahmad Badawi menjadi Perdana Menteri menaikkan harga minyak beliau memberi alasan kerajaan dapat menjimatkan wang sebanyak RM4 bilion, wang ini akan digunakan untuk meningkatkan pengangkutan awam. Ini alasan yang tidak adil kepada penduduk luar bandar yang tidak dapat mengecapi nikmat pengangkutan awam seperti LRT, sedangkan harga minyak tetap sama antara penduduk luar bandar dan bandar. Penduduk luar bandar juga dibeban dengan kenaikan harga barang, sedangkan kemudahan pengangkutan mereka tidak dapat kecapi.

Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

(Tempatan) Hujan lebat mencurah-curah, awas banjir mungkin melanda

Hujan lebat mencurah-curah di Batu Berendam dan kawasan sekitarnya. Bagi penduduk Melaka 'negeri maju' bila hujan lebat mereka berada dalam keadaan trauma terutama di kawasan yang selalu dilanda banjir bila hujan lebat.

Apakah kali ini akan berlaku lagi banjir walaupun sudah hampir setahun Melaka diisytiharkan negeri maju. Maju ke??? kalau banjir asyik berlaku disebabkan pelbagai perkara yang dilakukan sendiri oleh manusia dan kegagalan kerajaan negeri dan agensinya mengatasi masalah ini.

Diharapkan kali ini tiada lagi banjir ...kasihan kepada kawan-kawan kita yang terlibat!.

(Nasional) Utusan rugi besar kerana fitnah, bohong dan lucah

Disebabkan terlalu TAKSUB memFITNAH dan cerita SEKS, Utusan Malaysia telah mengalami kerugian pada suku tahun pertama sebanyak RM6.893 juta yg berakhir 31 Mac 2011, berbanding RM6.524 pd thn 2010.

Alasan yang diberikan oleh pihak pengurusan Utusan  ialah kenaikan harga barangan mentah sebanyak 30%. Benarkah alasan itu atau sekadar untuk mencari alasan kerana malu .....

Kekuatan untuk meruntuhkan Utusan ada pada BOIKOT. Boikot selama 6 bulan sudak cukup untuk menazakkan UTUSAN.

JOM BOIKOT SEMUA PRODUK UTUSAN : Kosmo, Wanita, SAJI ,Mastika , Mangga , HAI ,Harmoni , Al-Islam , URTv , iSihat , Infiniti...dan lain-lain.. Kali ni kita BOIKOT sampai tutup..

Sumber : FB AMK Kota Melaka.

(Tempatan) Tuan Ibrahim lancar gerakerja Pilihanraya PAS Kawasan Bukit Katil

Bukit Katil : Naib Presiden PAS, Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man akan melancarkan gerakerja pilihanraya peringkat Parlimen Bukit Katil pada jam 10.00 malam Khamis ini bersamaan 26 Mei 2011. Pelancaran tersebut akan dilaksanakan di Pejabat PAS Cawangan Paya Dalam, Dun Ayer Molek.

Setiausaha PAS Kawasan Bukit Katil, Ramli Dalip berkata seluruh jentera pilihanraya kawasan Parlimen Bukit Katil yang terdiri dari Majlis Tindakan Dun (MTD) Ayer Keroh, Bachang, Bukit Baru dan Ayer Molek akan berkumpul di dataran tersebut.

"Wakil-wakil MTD akan menerima bendera lambang parti-parti Pakatan Rakyat sebagai simbolik kepada gerakerja yang akan dipergiatkan lagi selepas ini".

"Program ini Insya Allah akan memberikan suntikan semangat yang lebih hebat kepada petugas-petugas MTD dan Peti Undi bagi melipatgandakan lagi usaha dan gerakerja mereka yang telah dimulakan sejak sekian lama" tegas Ramli.

Naib Presiden PAS itu juga dijaduakan memberikan ceramah pada malam tersebut bersama-sama dengan pimpinan Pakatan Rakyat negeri Melaka.

Menurut Ramli ceramah tersebut sudah tentu menarik kerana banyak isu-isu semasa yang akan dikupas oleh Tuan Ibrahim dan pimpinan PR seperti isu kenaikan harga minyak dan barangan, isu negara kristian, isu video fitnah dan sebagainya.

"Kita menjemput seluruh rakyat negeri Melaka dan kawan-kawan di sekitar Tampin dan Muar untuk sama-sama hadir mendengar ceramah yang menarik ini" tambah Ramli

(Tempatan) Ali Rustam dicabar bertanding di kawasan majoriti Cina

Ketua Menteri, Mohd. Ali Rustam mencabar DAP meletakkan calon Cina untuk bertanding di kawasan majoriti pengundi Melayu di negeri ini pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.

Kita pula cabar Ali Rustam bertanding di kawasan majoriti Cina. Ada berani ke? Kita yakin MCA atau gerakan sudah tentu akan memberi laluan kepada Ali Rustam untuk bertanding di mana sahaja Dun yang majoriti pengundinya Cina seperti Dun Bandar Hilir, Kota Laksamana, Kesidang, Ayer Keroh dan Bachang.

Kita ingin melihat samada Mohd Ali berani atau tidak bertanding salah satu dari 5 Dun tersebut. Mohd Ali boleh bertukar kerusi. Salah satu kerusi majoriti Melayu boleh diberi kepada MCA. Kita cadangkan Mohd Ali bertanding di Dun Ayer Keroh dan Calon MCA bertanding di Ayer Molek. Kedua-duanya dalam Parlimen Bukit Katil yang diketuai sendiri oleh Mohd Ali sebagai Ketua Bahagian Umno.

PAS sendiri telah membuktikan keterbukaan dan keberanian apabila meletakkan calon berketurunan Cina iaitu Anuar Tan di Dun Kota Lama yang majoriti pengundinya adalah Melayu. Selain itu PAS pernah meletakkan calon India iaitu Cik Kumutha bertanding di salah satu Dun di Johor pada Pilihanraya Umum ke 12 lalu.

Kita yakin 100 % bahawa Mohd Ali tidak akan berani bertanding di salah satu dari lima Dun di atas kerana beliau sudah pasti akan tewas malah mungkin hilang deposit.

Mohd Ali dalam kenyataan medianya semalam yang disiarkan Utusan (Meloya) hari ini mencabar DAP bertanding di kawasan majoriti pengundi Melayu di negeri Melaka pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.

23 May 2011

Lebih baik minum kopi dengan orang bukan Islam dari minum arak bersama orang Islam

Bukit Katil : Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berkata lebih baik minum kopi bersama orang bukan Islam dari minum arak bersama orang Islam.

Beliau membuat kiasan itu yang bermaksud lebih baik berjuang menegakkan keadilan, kebajikan, menentang kezaliman dan rasuah bersamad DAP dari bersekongkol dengan Umno/BN yang terlibat dengan rasuah, penyelewengan, salah guna kuasa dan melakukan kezaliman.

"PAS akan tetap bersama dengan DAP dan PKR atas semangat setiakawan. Orang Islam tidak akan mengkhianati perjanjian dan semangat setiakawan".

"Kita tidak sanggup bergelumang dengan maksiat rasuah, fitnah dan lucah yang dibawa oleh Umno sekarang, PAS langsung berhasrat untuk bergabung dengan Umno di dalam BN seperti yang ditegaskan oleh Presiden PAS" kata Khalid yang juga merupakan Yang Dipertua PAS Shah Alam dan Ahli Jawatankuasa Lajnah Politik PAS Pusat.

Beliau berkata demikian semasa menyampaikan ceramah anjuran PAS Kawasan Bukit Katil dan Majlis TIndakan Dun Bukit Baru.

Menurutnya Umno sudah hilang arah dan terkapai-kapai mencari tempat berpaut bagi meneruskan perjuangan mereka yang sudah tidak relevan.

"Umno memfitnah DAP dan PAS serta PKR lepas itu ajak PAS dan DAP masuk BN, memang muka tak malu".

"Umno sudah tidak mempunyai senjata lagi semua peluru yang mereka gunakan termasuk isu video seks, isu negara Kristian dan sebagainya menikam diri mereka sendiri' tambah Khalid.

Khalid juga berkata seluruh jentera Pakatan Rakyat mesti bersedia dari sekarang kerana Pilihanraya Umum e 13 dijangka diadakan bila-bila masa.

"Pilihanraya Umum tidak lama lagi ada ramalkan ia diadakan pada Julai ini sebelum Ramadhan, ada yang ramalkan selepas pembentangan bajet 2012".

"Namun begitu Najib akan mendapat maklumat dari Cawangan Khas Polis, Bahagian Risikan Angkatan Tentera dan bomoh peribadinya, jika Najib yakin menang beliau akan bubar parlimen" kata Khalid.

"Kalau dia tunggu lebih lama, Najib takut, BN akan kalah lebih teruk malah mungkin terlepas Putra Jaya" ujar Khalid.

Khalid juga membidas Presiden Perkasa Ibrahim Ali yang memalukan Islam berkaitan dengan su negara Kristian yang dicipta oleh Umno/BN untuk menarik sokongan orang Melayu/Islam.

"Ibrahim cuba menjadi jaguh dan juara Islam. Tidak semena-mena Ibrahim Ali mengisytiharkan Perang Salib kononnya untuk mempertahankan Islam sebagai agama rasmid dan pesekutuan."

"Dari mana Ibrahim belajar tentang Islam dan sejarah Islam. Perang Salib diisytiharkan oleh Paderi Yahudi/Tentera Yahudi terhadap Islam. Sepatutnya Ibrahim isytihar Perang Sabilillah atau Perang Sabil bukan Perang Salib. Ibrahim telah memalukan Islam dan dirinya sendiri. Kononnya untuk menjuarai Islam dan Melayu tetapi dia sendiri faham tentang Islam" kata Khalid.

"Sudahlah isu ini isu rekaan dan fitnah kepada DAP, Ibrahim pula memalukan dirinya sendirinya dan Islam, lain kali kalau tidak tahu jangan bercakap diam lebih baik " ujar Khalid.

DAP terbitkan Roketkini

 DAP mengorak langkah ke hadapan dengan menerbitkan portal berita Bahasa Melayu walaupun sepatutnya sudah lama berbuat demikian. Portal Bahasa Melayu ini diberi nama Roketkini bukan sahaja akan bertindak sebagai portal berita tetapi juga sebagai “jenama bagi kami untuk mengadakan forum-forum, perbincangan dan acara-acara dalam Bahasa Malaysia untuk mendekati demografi ini.”.

Diharapkan penerbitan Roketkini akan menyemarakkan lagi maklumat alternatif dan tepat yang professional, telus dan terkini yang sangat dinanti-nantikan oleh rakyat.

Rakyat sudah muak dengan berita-berita berat sebelah, fitnah, bohong dan jahat. Portal ini boleh dilayari bermula hari ini. Ianya boleh diakses melalui http://roketkini.com/.

(Nasional) Umno guna Melayu BUKAN bela Melayu

Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda Umno mendakwa hanya Umno pembela Melayu di negara ini. Lain daripada Umno, bukan pembela Melayu. Persoalannya benarkah Umno pembela Melayu. Tidak malukah Khairy yang mendakwa bahawa Umno pembela orang Melayu, hakikatnya Umno hanya mengguna Melayu untuk membela pemimpin Umno bukan bela Melayu jauh sekali untuk mengangkat agama di tempat yang sepatutnya.

Beliau juga menyebut fakta yang tidak betul ketika berucap di Persidangan Perwakilan Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Pontian di Dewan Besar Maktab Rendah Sains Mara (MSRM) Pontian yang mendakwa PAS ditubuhkan kerana Ustaz Haji Ahmad Fuad kalah menentang Datuk Onn Jaafar di dalam mesyuarat Agung Umno. Faktanya bukan Ustaz Haji Fuad kalah melawan Dato' Onn Jaafar, tetapi tewas dengan dengan Tuanku Abdul Rahman merebut jawatan Yang Dipertua Umno. Seorang lagi calon ialah CM Yusuf. Khairy juga salah fakta mengenai perkara tersebut, kerana apa yang berlaku ialah tarikh pertandingan dalam Umno ialah 25 Ogos 1951 sedangkan mesyuarat di kalangan ulamak untuk menubuhkan PAS kali kedua pada 23 Ogos 1951 di Padang Kelab Sultan Sulaiman. Mesyuarat ulamak dahulu daripada tarikh pertandingan Haji Ahmad Fuad dengan Tunku Abdul Rahman. Di manakah fakta beliau dapat?

Perlu diingatkan penubuhan PAS bukan kerana kecewa tidak mendapat jawatan dalam Umno, tetapi kerana teguran ulamak mengenai isu agama tidak dipedulikan antaranya isu judi. Ulamak merasakan perlu menubuhkan badan yang bebas untuk memberi tekanan kepada Umno dalam hukum agama.

Menjawab tuduhan yang mengatakan penubuhan PAS memecah belahkan perpaduan Melayu juga ditolak. Sebenarnya penubuhan Umno menyebabkan Melayu berpecah, kerana sebelum Umno sudah ada Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) yang ditubuhkan pada tahun 1945. Umno ialah parti restu penjajah, sebab itu Umno tidak diharamkan ketika Ordinan Dharurat 1948 walaupun semua parti diharamkan seperti PKMM dan Hizbul Muslimin.

Beliau menyebut Melayu terbela di bawah Umno. Sudah 54 tahun merdeka, keadaan ekonomi jauh terkebelakang berbanding dengan bangsa Cina dan India. Apa yang Umno lakukan untuk orang Melayu sehingga tertinggal ke belakang. Bukankah 2/3 anggota kabinet orang Melayu. Bukankah pegawai tertinggi orang Melayu.

Maka jalan pintasnya untuk menutup bangkai gajah, maka Umno menuduh ini angkara bukan Melayu dengan meniupkan sentimen perkauman.

Di sini adalah sebahagian jawapan yang membuktikan Umno gagal membela melayu.

1. Umno menggunakan konsep "Umno Putera" bukan "Bumiputera", akhirnya yang ketinggalan orang Melayu.

2.Apabila jawatan di dalam Umno untuk mengaut keuntungan bukan untuk bela Melayu, akhirnya mereka rebut harta, Melayu merempat merata-rata.

3.Menindas sesama bangsa kerana berlainan ideologi walaupun dari segi merit dan kebolehan ada kepada orang Melayu contohnya dalam soal perniagaan.

4.Menafikan royalti kepada Kelantan walaupun Kelantan negeri majoriti Melayu.

5.Macam mana Melayu hendak terbela, minyak yang sepatutnya mendarat di Kelantan sebaliknya dibawa ke pantai Songkla Siam walaupun jaraknya lebih jauh daripada pantai Kelantan. Jarak ke Kelantan hanya 150 kilometer, berbanding ke Songkla Thailan 270 kilometer.

6.Melesapkan RM52 bilion nilai saham bumiputera. Sepatutnya orang Melayu akan memiliki ekuiti bumiputera melebihi 40 peratus jika benar Umno pembela Melayu.

7. Menyekat 118 projek pusat ke Kelantan sejak Rancangan Malaysia Kesembilan(RMK 9).

8. Menggadai tanah rezab Melayu 1.3 juta hektar. Penjajah Inggeris tinggal tanah rezab Melayu seluas 3 juta hektar selepas merdeka. Tahun 1995 tanah rezab Melayu hanya tinggal 1.3 juta hektar. Siapa punya angkara? Adakah ini dalil Umno pembela Melayu.

9.Memperkenalkan sains dan metematik dalam bahasa Inggeris, melibatkan pelajar Melayu luar bandar dizalimi kerana kurang pasarana..

10. Menyalahguna hak keistimewaan orang Melayu untuk mendapat projek, kemudian mengagihkan kekayaan sesama kroni, akhirnya Melayu terus ketinggalan dari segi taraf hidup.

Ini adalah sebahagian daripada bukti Umno tidak boleh membela Melayu. Maka sampailah masanya PAS Ganti Umno. PAS terbukti dan teruji untuk membela Melayu berbanding dengan Umno. Tuduhan DAP dan PKR mengkhianat Melayu sebagai strategi pencuri menjerit pencuri, supaya orang Melayu emosi untuk terus menyokong Umno walaupun hakikatnya Umno menjaga Melayu seperti serigala menjaga kambing.

Ustaz Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

Perang Salib atau Perang Sabil

Presiden 'Perkasam', Ibrahim Ali Al Kataki benar-benar memalukan Islam. Dalam isu negara Kristian yang dicipta oleh Umno/BN untuk menarik sokongan orang Melayu/Islam, Ibrahim cuba menjadi jaguh dan juara Islam. Tidak semena-mena Ibrahim Ali mengisytiharkan Perang Salib kononnya untuk mempertahankan Islam sebagai agama rasmid dan pesekutuan.

Dari mana Ibrahim belajar tentang Islam dan sejarah Islam. Perang Salib diisytiharkan oleh Paderi Yahudi/Tentera Yahudi terhadap Islam. Sepatutnya Ibrahim isytihar Perang Sabilillah atau Perang Sabil bukan Perang Salib .....Ibrahim telah memalukan Islam dan dirinya sendiri. Kononnya untuk menjuarai Islam dan Melayu tetapi jahil dan bingung.

Sudahlah isu ini isu rekaan dan fitnah kepada DAP .....Ibrahim pula memalukan dirinya sendirinya dan Islam ....Lain kali kalau tidak tahu jangan bercakap diam lebih baik ......

Akhirnya isu ini memakan diri Umno/BN sendiri kerana ianya hanyalah rekaan dan fitnah semata-mata. Ditambah pula dengan kejahilan dan kebingungan mereka .....rakyat mentertawakan Umno/BN dan Ibrahim Al Kataki ...........

Formula Matematik Umno/BN

Minyak Naik (mn) + Gulan Naik (gm) + Air Naik (ai) = Baranag Naik (bn)
Barang Naik = Rakyat Sengsara(rs).

Rakyat Sengsara (rs)  = Rakyat Miskin (rm) ---> BN menang.

Rakyat Miskin maka senang untuk kerajaan BN menyogok dan merasuah mereka ketika kempen pilihanraya.

(Tempatan) Jawatan Kosong - Penceramah dan Tukang Sorak Parti Tidak Bertamadun

Ceramah PAS di Kg Bukit Pulau malam tadi tidak diiganggu oleh puak-puak yang tidak bertamadun. Biasanya semua ceramah PAS di Kawasan Parlimen Bukit Katil diganggu oleh puak-puak ini samada mereka mengadakan ceramah di sebelah ceramah PAS ataupun mereka menghantar kumpulan sorak untuk membuat bising ketika ceramah PAS berlangsung.

Malam tadi mereka tidak mengadakan ceramah maupun menghantar kumpulan sorak. Mungkin mereka tidak cukup tenaga atau tiada penceramah berwibawa. Jadi di bawah ini disertakan IKLAN JAWATAN KOSONG untuk mengisi kekosongan jawatan Penceramah dan Tukang Sorok Kumpulan Tidak bertamadun itu.

1) Jawatan : Penceramah
    Kelulusan : Tidak perlu kelulusan tinggi cukup setakat SRP sahaja.
    Kemahiran : Pandai memaki hamun, memfitnah, buat bohong dan paling penting PANDAI BODEK
    Pengalaman : Tidak diperlukan di mana latihan akan diberi untuk memaki, memfitnah, berbohong dll.
    Elaun : RM50 untuk sekali ceramah. Namun banyak peluang untuk mendapat projek dan kontrak
    Lain-lain Kemahiran : Mampu berceramah selama 3 jam kerana kadang-kadan tiada penceramah lain
                                     untuk berceramah terpaksa berceramah 2 atau 3 kali pada satu majlis.

2) Jawatan : Tukang Sorak
    Kelulusan : Setakat Darjah 6 pun tidak mengapa
    Kemahiran : Memiliki surau kuat dan tidak serak, mampu bertahan selama 3 jam untuk bersorak, pandai
                       maki hamun, menghina, mencarut dan menggayakan isyarat lucah.
    Pengalaman : Tidak perlu, latihan akan diberikan
    Elaun : RM20 untuk setiap majlis. Namun peluang menjadi kaya raya cerah kerana banyak projek dan
               kontrak menanti.

    Cepat sebelum terlambat. Tarikh Tutup : Terbuka sepanjang tahun
    Hubungi pejabat pihak yang berkenaan yang terdekat.

22 May 2011

Hutang Malaysia dijangka meningkat sehingga RM470 bilion

Malaysia akan bangkrap jika kerajaan BN akan terus memerintah lebih lama. Ini kerana hutang negara kita semakin meningkat dan dijangka sehingga mencecah RM470 bilion.

Ahli Parlimen Shah Alam, YB Ir Khalid Samad berkata disebabkan kegagalan kerajaan BN memerintah disebabkan rasuah, pembaziran dan penyelewengan hutan negara semakin meningkat.

"Bajet  Malaysia defisit selama 13 tahun berturut-turut, hutan meningkat setiap tahun dan dijangka meningkat sehingga RM470 bilion" kata YB Khalid.

Beliau berkata demikian pada ceramah anjuran PAS di Kg Bukit Pulau malam ini.

Bayangkan tuan-puan jika hutang RM470 juta berapakah hutang yang tiap-tiap rakyat tanggung. Tuan-puan boleh kirakan sendiri.

PAS gila kuasa?

Umno tuduh PAS gila kuasa. Benarkah? Jawapannya :

1) Kalau PAS gila kuasa sudah lama PAS bersekongkol dengan Umno bentuk kerajaan tidak perlu berjuang bersama PR.

2) Kalau PAS gila kuasa lebih baik PAS bergabung dengan Umno di Selangor membentuk kerajaan negeri, PAS jadi Menteri Besar

3) Kalau PAS gila kuasa lebih baik PAS bergabung dengan Umno di Perak membentuk kerajaan negeri, PAS jadi Menteri Besar.

4) Kalau PAS gila kuasa lebih baik PAS bergabung dengan Umno di Terengganu membentuk kerajaan negeri, Adun PAS boleh jadi Exco kerajaan negeri.

5) Kalau PAS gila kuasa lebih baik bergabung dengan Umno membentuk kerajaan pusat, sudah tentu ramai pemimpin PAS jadi menteri.

Kalau begitu benarkah PAS GILA KUASA?

Nilai kalung Taib Mahmud hadiah kahwin kepada isterinya RM17 juta?

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berkata niai kalung yang dihadiahkan oleh Taib Mahmud kepada isterinya sebagai hadah perkahwinan mereka bernilai RM17 juta. Kalau kalung hadiah untuk isterinya RM17 juta agaknya berapa harta Taib keseluruhannya.

Khalid berkata demikian pada ceramah beliau di Bukit Pulau, Melaka malam ini.

PAS lebih baik bela Melayu berbanding Umno

PAS terbukti lebih baik membela Melayu berbanding Umno. Buktinya semasa PAS mengambilalih Kelantan, negeri Cik Siti Wan Kembang berada di kedudukan ke dua paling miskin. Tetapi selepas beberapa tahun PAS mengambilalih kerajaan Kelantan, PAS berjaya mengurangkan kemiskinan Kelantan sehingga berjaya membawa negeri tersebut ke kedudukan keenam paling miskin.

Ternyata PAS berjaya mentadbir negeri Kelantan yang rakyat lebih dari 90 % orang Melayu dengan baik dan berupaya membebaskan Kelantan dari kemiskinan. Jadi siapa sebenarnya yang lebih baik membela dan memberikan kesejahteraan kepada rakyat.

Umno mahu rakyat bodoh dan miskin

Umno dari dahulu kini dan selamanya mahu rakyat bodoh dan miskin. Mengapa? Jawapannya kerana bila rakyat bodoh dan tidak berilmu maka mudah untuk mereka menipu dan mengelirukan rakyat.

Sebab itulah saluran maklumat ditutup dari rakyat oleh kerajaan BN. Tidak ada ruang untuk pimpinan  PAS dan PR untuk bercakap di dalam media samada elektronik atau cetak. Kerajaan menutup ruang maklumat secara total supaya rakyat tidak mendapat maklumat yang tepat tentang isu-isu semasa. Mereka tidak mahu rakyat mengetahui fakta-fakta sebenar tentang penyelewengan, rasuah, kezaliman dan sebagainya.

Masjid dan surau dibiarkan kosong tidak dipenuhkan dengan kuliah dan tazkirah tentang ilmu-ilmu Islam seperti siasah syariah, ekonomi Islam, jenayah dan sebagainya. Mereka tidak mahu rakyat faham Islam kerana bila rakyat berilmu dan faham Islam dibimbangi mereka akan menyokong PAS dan PR.

Selain itu rakyat juga khasnya orang miskin dibiarkan miskin dan merempat kerana dengan kemiskinan rakyat mereka mudah dibeli dan disogok ketika kempen pilihanraya. Jika rakyat kaya dan berpendapatan tinggi sudah tentu mereka sukar untuk disogok dan dirasuah bagi memancing undi.Sebab itulah kita lihat rakyat miskin khasnya di Sabah dan Sarawak masih ramai seperti yang dibongkar pada Pilihanraya Negeri Sarawak baru-baru ini.

(Tempatan) Ustaz Idris rasmikan Pusat Aduan Rakyat Dun Ayer Molek

Ketua Penerangan PAS, Ustaz Idris Ahmad merasmikan Pusat Aduan Rakyat (PAR) Dun Ayer Molek petang ini. Pusat Aduan  Rakyat ini merupakan yang kedua selepas PAR Bukit Baru yang dirasmikan Ustaz Nasaruddin Mat Isa September tahun lalu.

Pengarah MTD Ayer Molek, Haji Mustaffa Ali berkata keujudan PAR Dun Ayer Molek menjadi pemangkin gerakerja kebajikan dan khidmat masayarakat PAS kepada penduduk setempat.

"Kita akan berkhidmat kepada rakyat dan akan cuba sedaya upaya menyelesaikan masalah rakyat serta membela rakyat dari diskriminasi dan kezaliman kerajaan BN" tegas Haji Mustafa.

PAR ini terletak bersebelahan dengan bulatan Ayer Molek. Dengan ujudnya Pusat Aduan Rakyat (PAR) Ayer Molek kita yakin PAS akan lebih diterima dan dirasakan kehadirannya ditengah-tengah masyarakat.

Kerajaan BN 'sembelih' rakyat, kita jangan diam diri

Kerajaan BN terus menerus 'menyembelih' rakyat dengan menaikkan harga minyak, gula, air dan tidak lama lagi kemungkinan tarif elektrik. Tindakan kerajaan BN ini menyebabkan rakyat terus menderita dengan kenaikan harga barang ekoran dari peningkatan kos bahan mentah, kos pengangkutan dan kos pengeluaran barangan serta kos perkhidmatan disebabkan kenaikan bahan-bahan di atas.

Rakyat jangan jadi ayam daging yang berdiam diri walaupun dimasukkan ke dalam sangkar dan kemudian disembelih. Rakyat jangan termakan-makan dengan gula-gula kerajaan BN yang cuba mengelirukan rakyat kononnya penarikan kos subsidi minyak, gula dan sebagainya akan dipulangkan kepada rakyat dalam bentuk pembangunan.

Bukankah tanggungjawab menyediakan pembangunan dan kesejahteraan adalah tanggungjawab kerajaan umpama ayah menyediakan makan pakai untuk anak. Malangnya kerajaan BN yang ada pada hari ini sudah tersasar jauh. Pembaziran demi pembaziran dilakukan. Ketirisan duit akibat rasuah dan penyelewengan sudah menjadi perkara biasa bagi mereka. Akibatnya rakyat  yang menerima bahananya.

Terbukti kerajaan sudah tidak berdaya lagi untuk memberikan kesejahteraan kepada rakyat. Sepatutnya kerajaan bertanggungjawan untuk melaksanakan pembangunan dengan duit cukai dan hasil yang lain untuk membuat pembangunan bukannya dengan  menarik subsidi dari rakyat menyebabkan rakyat terbeban dan menderita.

Kerajaan begitu kedekut dengan rakyat dalam hal pemberian subsidi tetapi begitu pemurah dengan kroni-kroninya sendiri seperti IPP (Penjana Bebas elektrik) dengan jumlah subsidi sebanyak RM19 bilion setahun. Dengan rakya kerajaan BN begitu berkira tetapi dengan kroni mereka memberikan apa sahaja demi kroni. Inikah yang dikatakan kerajaan prihatin dan mendahulukan rakyat.

Andaikata BN sudah tidak sanggup dan tidak ada daya usaha lagi untuk memnbantu rakyat silalah turun dari tampuk pemerintahan dan beri peluang kepada PR memerintah. Insya Allah tiada ketirisan, rasuah dibasmi, pemyelewengan disekat, kronisme lenyap dan sebagainya. Malangnya sudah lebih 50 tahun perikatan/BN memerintag tetapi gejala negatif tersebut terus membarah dan tidak berpenghujung.

Kita harap rakyat sedar dan jangan disembelih untuk kesekian kalinya, Ayuh mari kita sedarkan rakyat supaya bangkit menolak BN pada PRU 13 nanti.

(Nasional) Takziah buat keluarga anak-anak yatim yang meninggal dunia

Saya mengucapkan takziah di atas kejadian tanah runtuh di Rumah Anak-Anak Yatim At Taqwa di Hulu Langat semalam yang mengorban 25 orang penghuninya.

Pasukan mencari dan menyelamat mengambil masa kira-kira 15 jam untuk mengeluarkan semua 25 mangsa yang tertimbus dalam kejadian tanah runtuh di Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Batu 14, Hulu Langat.

Operasi yang bermula pukul 2.45 petang semalam, berakhir kira-kira 5.30 pagi ini dengan penemuan mangsa terakhir pada pukul 5.05 pagi.

Semoga seluruh ahli keluarga yang terlibat sabar dengan ujian Allah yang berat ini. Mari sama-sama kita doakan semoga semua roh yang meninggal dunia ditempatkan bersama para anbia, syuhada, solihin dan orang-orang yang beriman. Al Fatihah.

~Mutaligat~

(Tempatan) PAS Cawangan Bukit Pulau bina 'signboard' baru

PAS Cawangan Bukit Pulau membina 'Signboard' baru dari simen bagi menggantikan yang lama. Pembinaannya memberikan semangat baru kepada ahli-ahli PAS Cawangan bagi menggerakkan gerakan dakwah dan siasah di sekitar Peti Undi Bukit Pulau. Ia didirikan di kawasan yang strategik iaitu berdekatan dengan restoran terkenal di Kg Bukit Pulau iaitu Restoran Allahyarham Jidin bekas Ketua Cawangan PAS Bukit Pulau yang disegani kawan dan lawan.

Seorang AJK PAS Cawangan Bukit Pulau yang tidak mahu namanya disiarkan berkata, pembinaan 'signboard' itu membuktikan bahawa perjuangan PAS di cawangan itu tidak pernah padam dan sentiasa segar dari dahulu, kini dan Insya Allah selamanya.
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter