29 July 2016

ANNUAR MUSA : JANGAN BODOHKAN RAKYAT DGN KENYATAAN MELUCUKAN

Ketua Penerangan Umno, Annuar Musa berkata komitmen negara kepada dunia Islam, sikap berkecuali kepada kuasa besare dan sokongan kepada Palestin didakwa menjadi punca mengapa Malaysia sentiasa diintai pihak tertentu untuk campur tangan, kata Tan Sri Annuar Musa.
Beliau berkata perkembangan membabitkan perebutan wilayah di Laut China Selatan turut menjadikan "negara kita yang kecil ini" diperhatikan.
Mengulangi penerangannya mengenai serangan ditujukan ke atas kerajaan, Annuar berkata mereka juga memahami "keupayaan, pengalaman dan kepandaian" bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dalam selok-belok konspirasi" menewaskan musuh politiknya.
Wahai Annuar tak perlulah demo buat kenyataan melucukan. Janganlah kerana hendak membodek Najib demo bawok tubik mace-mace kenyataan hok jelas pelawok. Rakyat bukan bodoh sekarang ini.

Rakyat semua tahu Boss demo tu kaki bodek Amerika. Boss demo jugok la berkawan dengan APCO dan sebagainya. 
Boo la buat pelawoknyo Nuar. Demo gi ssaing dengan Pamoga dan jago bola Kelate doh la. 

RAKYAT TERUS MALANG : BENARKAH KOS ECRL DINAIKKAN UNTUK BAYAR HUTANG 1MDB

Benarkah laporan Sarawak Report kali ini. Sudah banyak pendedahan yang dibuat oleh Sarawak yang tidak jelas samada benar atau tidak. Pihak yang dituduh tidak dapat membuktikan laporan tidak betul malah kerap kali bertindak menjawabnya secara berbelit-belit dan tidak jelas.
Kali ini media tersebut mendedahkan pula 'skandal' Projek Landasan Keretapi Pantai Timur (ECRL).
Laporan itu menyebut rakyat sekali lagi terpaksa menanggung beban hutang 1MDB, kali ini melibatkan penganugerahan kontrak Projek Landasan Keretapi Pantai Timur (ECRL) kepada China Communications Construction Company (CCCC) oleh kerajaan BN.
Sarawak Report dalam laporannya dua hari lalu mendakwa kerajaan BN bersubahat dengan kontraktor terbabit untuk menaikkan kos projek berkenaan daripada RM30 bilion kepada RM60 bilion bagi membayar hutang 1MDB.
Kontrak itu juga didakwa diberikan kepada CCCC tanpa melalui proses tender terbuka.
Sehubungan itu, Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan, Tony Pua Kiam Wee dalam satu kenyataan hari ini menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak megesahkan atau menafikan dakwaan serius terbabit.
"Malah beliau perlu memberikan alasan yang paling munasabah terhadap tindakan kerajaan menganugerahkan tender berkenaan secara langsung kepada CCCC," katanya.
Malah katanya, CCCC juga didakwa perlu mengambil alih hutang anak-anak syarikat 1MDB berjumlah RM19.4 bilion termasuk faedah yang telah dijamin oleh IPIC setelah menandatangani kontrak ECRL bersama kerajaan UMNO-BN yang dijangka berlaku pada Disember tahun ini.
"Lebih menarik lagi, sebahagian daripada jumlah wang dari kos-lebihan akan digunakan untuk membeli saham besar dalam syarikat Low Taek Jho, Putrajaya Perdana Bhd dan Loh & Loh Corporation Bhd yang masing-masing bernilai AS$244 juta dan AS$71 juta.
"Di samping itu, terdapat pembayaran yang dicadangkan oleh CCCC kepada syarikat ‘perundingan/strategik/perkhidmatan perhubungan’ dan satu lagi ‘syarikat yang dilantik’ untuk jumlah AS$65 juta dan AS$200 juta," katanya sambil mendakwa bahawa 'pembayaran misteri' itu dibuat bagi membayar komisyen pihak-pihak tertentu.
Kos tinggi
Dalam pada itu, Tony Pua yang juga Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara turut membandingkan kos projek ECRL dengan dua lagi projek pengangkutan awam yang lain pada tahun 2003 dan 2015.
"Sebagai perbandingan, projek trek-berkembar Ipoh-Padang Besar sepanjang 329km telah dianugerahkan kepada konsortium MMC-Gamuda dengan nilai RM14.5 bilion pada 2003.
"Baru-baru ini pada Disember 2015, projek Gemas-Johor Bahru link sepanjang 179 km telah dianugerahkan kepada China Railway Engineering Corporation dengan jumlah RM7.1 bilion.
"Secara purata, kos projek-projek berkenaan masing-masing hanya RM44 juta dan RM39.8 juta bagi setiap kilometer,” ujarnya dipetik Roketkini.
Oleh itu, mengambil kira projek ECRL yang melibatkan 620 km dan memakan kos RM60 bilion, Tony Pua yang juga Pengerusi DAP Selangor berkata ia bermakna kos bagi setiap kilometer adalah RM96.8 bilion iaitu 120 peratus dan 143 peratus lebih tinggi daripada kedua-dua projek berkenaan.
Jika benar semua tuduhan di atas maka sekali rakyat menjadi mangsa, duit rakyat hangus begitu sahaja. Siapa punya angkara ............??????????????
Sumber : Mdateline

GEMPAR !!!!!! HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI

Pegawai Kerajaan tugasnya ialah menjalankan amanah berkhidmat untuk negara bagi memastikan kesejahteraan semua. Bukannya menggunakan kuasa dan menyalahgunakan kuasa untuk mengaut keuntungan dengan melakukan kesalahan.

Media hari ini melaporkan bahawa 28 pegawai dan anggota Jabatan Imigresen ditahan polis dalam operasi khas Selasa lalu di Putrajaya, kerana dipercayai terlibat dengan sindiket penyeludupan manusia.

Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Noor Rashid Ibrahim berkata kesemua mereka termasuk wanita berusia 33 tahun itu ditahan bagi membantu siasatan disyaki terlibat dalam pemalsuan dokumen dan memberi laluan segera kepada warga asing yang memasuki negara ini tanpa melalui prosedur yang sah.

Noor Rashid berkata polis tidak menolak kemungkinan terdapat pegawai kanan imigresen yang terlibat dalam kes itu.

Beliau berkata siasatan lanjut dilakukan untuk mengenal pasti individu lain yang mungkin terlibat.

Semua suspek ditahan di bawah Akta Pencegahan Jenayah (POCA) 1959.

Kalau beginilah sikap Pegawai Kerajaan negara sendiri pun boleh tergadai.

Sumber : Bernama dan gambar hanya sekadar hiasan

28 July 2016

PRAYA PULAU PINANG : UMNO AKAN MENANG SEMUA KERUSI YANG DITANDINGI

Jika DAP berkeras ingin mengadakan Pilihanraya mengejut di Pulau Pinang, Pakatan Harapan mesti bersedia untuk kehilangan lebih banyak kerusi terutama kerusi yang dimenangi PKR dan PAS sekarang.

Mana-mana kerusi yang pengundi Cina melebihi 60 % tetap akan dimenangi oleh Pakatan Harapan samada DAP, PKR atau AMANAH tetapi kerusi-kerusi campuran iatu pengundi Cina kurang dari 60 % akan memberikan kelebihan kepada Umno/BN. Ini adalah pertandingan 3 penjuru pasti akan berlaku disebabkan PAS akan tetap bertanding di semua kerusi tersebut. Ini berdasarkan kenyataan pemimpinnya dan sikap mereka yang lebih benci kepada pembangkang berbanding Umno/BN.

Maka tidak syak lagi undi PH akan pecah dan terbahagi dua iaitu PH dan PAS manakala Umno/BN mendapat undi solid dari penyokongnya dan pengundi-pengundi yang termakan atau diberi makan dedak.

Dengan pecahnya undi ini maka peluang PH untuk menang di kerusi campuran ini agak sukar dan inilah yang menggusarkan PKR dan kita semua. DAP mungkin yakin menang sema kerusi yang mereka tandingi kerana majoriti kerusi mereka ialah kawasan majoriti besar pengundi Cina.

Keadaan menjadi semakin parah jika kerajaan PH yang dibentuk nanti adalah kerajaan lemah kerana bilangan kerusi majoriti yang sedikit. Persepsi rakyat juga semakin terhakis terhadap PH kerana hilang banyak kerusi.

Bagi kami, DAP tidak perlu terburu-buru ingin mengadakan pilihanraya mengejut ini kerana mandat rakyat masih ada 2 tahun dan tidak keperluan munasabah untuk dibubarkan Dun. Teruskan mentadbir negeri dengan dasar CAT.

Perkara inilah yang harus difikirkan oleh DAP..................


PRAYA MENGEJUT PENANG : NAMPAK JELAS BN TAKUT

Bila DAP dengan tegas mahu mengadakan pilihanraya negeri mengejut di Pulau Pinang, tidak ada kata-kata setuju atau gembira dari BN. Ini kerana :

1) BN takut kalah jika Pilihanraya mengejut itu menjadi realiti.
2) Terlalu banyak isu yang melanda BN dan pimpinannya menyebabkan mereka tidak berani
3) Masalah dalaman Umno, MCA, MIC dan lain-lain adalah kronik
4) Jika BN kalah sudah tentu imej mereka jatuh dan sedikit sebanyak menjejaskan reputasi mereka untuk menghadapi PRU14


HAMPIR PASTI !!!!!!!!!! PILIHANRAYA MENGEJUT DI PULAU PINANG :

Hampir pasti !!!! Itulah istilah yang tepat untuk menggambarkan bahawa Pilihanraya Negeri Pulau Pinang akan diadakan pada masa terdekat. DAP sebagai parti teras yang memerintah Pulau Pinang membuktikan mereka tidak bercakap kosong. Mereka memerlukan mandat baru dari rakyat. Jika rakyat menolak mereka kerana isu Lim Guan Eng mereka rela. DAP rela kalah dari terus memegang jawatan walaupun rakyat sudah tidak suka seperti yang berlaku kepada BN sekarang.
Malam tadi Ketua Menteri Pulau Pinang menyatakan bahawa Parti Amanah Negara (AMANAH) menyatakan persetujuan dengan cadangan mengadakan pilihan raya negeri mengejut di Pulau Pinang namun PKR yang belum memberi persetujuan berhubung cadangan itu dan mereka dijadual bertemu malam ini untuk membuat keputusan.
"Kita tidak boleh tanpa PKR, tak boleh kurang satu pun (dalam Pakatan Harapan) kerana kita adalah gabungan. Dan dalam gabungan, semua parti mesti bersama-sama," kata Lim yang juga adalah setiausaha agung DAP dipetik dari laporan Malaysiakini hari ini.
Diminta untuk mengesahkan perkara itu, Presiden AMANAH Mohamed Sabu ketika ditemui kemudian mengakuinya dan berkata partinya akan membuat pengumuman rasmi selepas mesyuarat Pakatan Harapan.
Lim cuba mendapatkan mandat baru dari rakyat Pulau Pinang dengan berkata pengundi perlu membuat keputusan jika mereka masih mahu beliau terus kekal sebagai ketua menteri.
Beliau mendakwa tindakan dua tuduhan rasuah berkaitan dengan pembelian banglonya pada harga RM2.8 juta tang dikatakan di bawah nilai pasaran adalah 'penganiayaan politik' BN.
PKR sebelum ini memohon lebih banyak masa untuk membincangkan perkara itu kerana tidak yakin dengan alasan DAP untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang yang mempunyai 40 kerusi.
Lim kemudian merayu pucuk pimpinan PKR supaya mencapai konsensus dengan DAP bagi mengadakan pilihan raya mengejut di Pulau Pinang walaupun parti itu bimbang dengan prestasinya.
PKR mempunyai 10 kerusi, dan parti itu bimbang akan kehilangan beberapa kerusi yang dimenangi tipis pada tahun 2013, seperti di Penanti, Seberang Jaya dan Sungai Bakap.
PKR juga khuatir bahawa pertelagahan di antara DAP dan PAS akan menjejaskan kerusi yang mempunyai majoriti penduduk Melayu, yang parti itu berharap untuk bertanding.
"Saya tahu mereka bimbang tentang kehilangan kerusi, tetapi begitu juga kita. DAP juga bimbang, tetapi kita mesti mempunyai keyakinan dan kepercayaan dalam rakyat," kata Lim.
Oleh itu semua petugas parti komponen Pakatan Harapan mesti bersiap sedia dari sekarang bagi memastikan Pakatan Harapan mendapat mandat baru dari rakyat bagi meneruskan kesinambungan pemerintahan kerajaan negeri yang telah dipertahankan sejak 2008.
Gambar sekadar hiasan

26 July 2016

GEMPAR !!!!!! BENARKAH AMANAH TAK SERTAI GABUNGAN KUMPULAN TUN MAHATHIR

Parti Amanah Negara (Amanah) menolak untuk bersama-sama dengan kumpulan Dr Mahathir. Benarkah begitu. Kenyataan itu tidak mustahil kerana pimpinan AMANAH sendiri ramai yang dizalimi oleh Dr Mahathir di zaman pemerintahan 'Mahafir'aun' dahulu.
Namun dari kenyataan-kenyataan pimpinan AMANAH ternyata mereka berjiwa besar seumpama Anwar Ibrahim yang tidak menolak kemungkinan untuk menyokong gabungan baharu pembangkang ini. 
AMANAH semalam menyatakan pendirian mereka tidak menolak kemungkinan menyertai gabungan pembangkang baharu bersama kumpulan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.
Presiden Amanah Mohamad Sabu bagaimanapun berkata, ia bergantung kepada keputusan bersama PKR dan DAP dalam Pakatan Harapan.

“Kami bincang bagaimana Amanah akan mainkan peranan jika grand coaliton ini berlaku untuk hadapi PRU14. Kita bincang daripada pelbagai aspek baik buruk agar semua parti pembangkang dapat berada dalam satu barisan untuk hadapi BN.

“Jika ia direalisasikan, Amanah akan bersama dalam grand coalition itu," katanya ketika ditemui selepas mempengerusikan mesyuarat pimpinan tertinggi Amanah, di pejabat parti itu, hari ini.

Pakatan pembangkang baharu ini jika berjaya dibentuk akan menggabungkan sebuah parti baharu yang akan dirintis kumpulan Deklarasi Rakyat pimpinan Dr Mahathir, dengan Pakatan Harapan yang terdiri daripada PKR, DAP dan Amanah.
Ditanya sama ada Pas juga akan menyertai gabungan baharu itu, Mohamad berkata semua pihak dialu-alukan bersama bagi mewujudkan satu kekuatan menentang BN.

Sementara itu, Mohamad memaklumkan bahawa mesyuarat Amanah hari ini turut membincangkan hasrat DAP bagi mengadakan Pilihan Raya Negeri (PRN) di Pulau Pinang.

Bagaimanapun Mohamad berkata, keputusan hari ini akan dibawa kepada Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan terlebih dahulu sebelum satu kenyataan bersama dikeluarkan.

BERSIHKAN NAMAMU SEGERA!!!!!!!!!!! MALAYSIAN OFFICIAL 1 IALAH ............??????

Sudah tersebar di seantero dunia tuduhan bahawa Malaysian Official 1 yang dicatatkan dalam laporan Peguam Negara Amerika adalah Najib Razak Menteri Perdana Malaysia. Malah sehari dua ini tersebar pula gambar FB Presiden Amerika Barack Obama berselfie dengan Najib dengan tajuk posting tersebut ialah 'Selfie with Malaysian Official 1'. 

Rakyat Malaysia mohon penjelasan rasmi dari Najib siapakah Malaysian Official 1. Jika bukan beliau maka siapa dia??. Jika Najib tidak menafikannya maka :

1) Rakyat akan beranggapan bahawa MO 1 adalah Najib
2) Seantero dunia juga beranggapan bahawa MO 1 adalah Najib
3) Jika bukan Najib siapa sebenarnya MO 1?
4) Jika Najib maka silalah bertanggungjawab ...........

Tentang gambar di atas, sila siasat apakah gambar itu benar-benar dari akaun Barack Obama. Jika benar maka sila kemukakan bantahan kepada Obama jika MO 1 bukan Najib.

Jika gambar itu gambar 'fake' atau edit sila siasat siapa punya kerja dan kerjakan orang yang memalukan Najib.

GEMPAR !!!! TAHUKAH ANDA SIAPA MALAYSIAN OFFICIAL 1????

Mantan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin (TSMY) dalam kenyataan terbarunya berkaitan dengan isu 1MDB menyebut bahawa sepatutnya antara tugas utama Peguam Negara Malaysia ialah mengenalpasti siapakah Malaysian Official 1 yang disebutkan dalam laporan Peguam Negara Amerika semalam.

Sudah tentu kenyataan begini tidak akan disiarkan dalam mana-mana media pengampu di dalam negara kita ini.

Ikuti kenyataan penuh TSMY di bawah ini :

KENYATAAN YB TAN SRI DATO’ HJ MUHYIDDIN HJ MOHD YASSIN
Saya sengaja mengambil sedikit masa sebelum menulis kenyataan ini untuk memerhati gelagat pemimpin kerajaan Malaysia termasuk Perdana Menteri dan Peguam Negara terhadap pengumuman yang amat mengejutkan oleh Peguam Negara dan pegawai tinggi Amerika Syarikat mengenai IMDB dan tindakan perampasan aset milik mereka yang dinamakan hasil pemindahan wang haram yang dikatakan terbesar dalam sejarah AS, mungkin juga dunia.
Walaupun ia kes sivil yang bertujuan untuk merampas aset-aset, tetapi ia juga merupakan bukti penipuan oleh mereka yang dinamakan. Mereka telah mencuri wang milik IMDB! Maka ia adalah suatu jenayah!
Jika IMDB dan Kerajaan Malaysia secara tegas mahu melindungi harta dan khazanah rakyat Malaysia dari kehilangan atau kerugian, pendedahan yang amat mengejutkan ini seharusnya mendorong mereka mengambil tindakan segera mengikut undang-undang Malaysia ke atas MALAYSIAN OFFICIAL 1, Reza Aziz, Jho Lo dan nama-nama lain yang disenaraikan dalam laporan Peguam Negara AS.
Sebaliknya, logikkah sebagai Perdana Menteri, Najib hanya menasihati rakyat Malaysia untuk tidak membuat sebarang andaian terhadap penemuan yang mengejutkan dunia ini dengan berkata kes tersebut melibatkan mereka yang dinamakan sahaja dan proses perundangan masih berjalan?
Jika Najib seorang yang beramanah dan bertanggungjawab, apa yang dia sepatutnya kata? Mengejutkan! Ambil serius keputusan pihak Peguam Negara Amerika Syarikat, hantar delegasi tertinggi kerajaan untuk mendapatkan butiran terperinci dari Amerika Syarikat, tubuh sebuah tribunal bebas untuk menyiasat dan memulakan proses pendakwaan jenayah dengan kadar segera terhadap mereka didapati terlibat atau bersubahat dalam pemindahan wang haram berjumlah puluhan bilion ringgit yang amat memalukan negara. Ini kerana wang rakyat Malaysia dalam jumlah yang amat besar didapati hilang dan dilesapkan oleh mereka yang dinamakan.
Najib juga sudah sepatutnya menghantar Peguam Negara Malaysia dan Ketua Polis Negara ke Amerika Syarikat dengan segera untuk mendapatkan kerjasama negara itu supaya tindakan undang-undang Malaysia yang sesuai boleh diambil terhadap mereka yang terbabit. Najib juga sewajarnya telah mengarahkan Peguam Negara dan 1MDB segera menuntut wang yang dilapor dicuri daripada syarikat milik negara.
Nampak benar semua ini tidak dilakukan oleh Najib. Dia sebaliknya hanya berkata kes ini bukan kes jenayah tetapi kes sivil dan orang-orang yang dinamakan dalam laporan Jabatan Keadilan Amerika Syarikat berhak mendapat pembelaan yang sewajarnya.
Adakah ini sepatutnya respon seorang Perdana Menteri terhadap kes penemuan sejumlah besar wang yang dicuri daripada sebuah syarikat pelaburan strategik negara? Adakah pembelaan terhadap individu yang dituduh terlibat dalam perompakan harta negara lebih penting berbanding pembelaan terhadap seluruh rakyat yang terpaksa menanggung beban kehilangan puluhan bilion ringgit wang negara?
Saya mencabar Perdana Menteri sebagai Menteri Kewangan untuk mengambil tindakan susulan yang sewajarnya! Saya amat kecewa dengan sikap penafian yang teruk yang dinyatakan oleh dia dan konco-konconya berkenaan kes penipuan terbesar yang ditemui oleh pihak kerajaan Amerika itu.
Peguam Negara Malaysia juga tidak menjalankan amanah! Logikkah apabila dia berkata tindakan sivil di Amerika Syarikat itu tidak membabitkan Najib? Siapakah MALAYSIAN OFFICIAL 1 yang difahami oleh Peguam Negara seperti yang disebut dalam laporan Jabatan Keadilan AS? Jika dia tidak tahu, tidak bolehkah dia bertanya dengan rakan sejawatnya di Amerika Syarikat siapakah dia MALAYSIAN OFFICIAL 1?
Disebut dengan terang dalam laporan Jabatan Keadilan AS, orang ini memiliki sejumlah AS681 juta (RM2.6 bilion) dalam akaun peribadinya di Ambank Malaysia. Yang kita tahu, tiada orang lain yang dilaporkan mempunyai wang sebanyak itu dalam akaun peribadi di Ambank selain Najib!
Yang sepatutnya dibuat oleh Peguam Negara Malaysia bukan melindungi Najib. Dia sepatutnya terperanjat dengan penemuan pasukan penyiasat AS dan terus menghantar pasukan penyiasat Malaysia ke AS untuk mengambil tindakan susulan demi memelihara kepentingan rakyat Malaysia yang telah kehilangan wang berbilion ringgit.
Beliau juga sepatutnya telah mengarahkan SPRM dan PDRM membuka semula kertas siasatan terhadap 1MDB. Bagaimana boleh terjadi pasukan penyiasat negara kita tidak menemui sebarang bukti kehilangan wang 1MDB, sedangkan pasukan penyiasat negara asing menemuinya? Bukankah ini sepatutnya memeranjatkan Peguam Negara? Bukankah perkara ini yang harus diutamakan, bukan melindungi Perdana Menteri! Nampak benar rakyat Malaysia tidak lagi boleh mengharapkan dia untuk melindungi kepentingan negara!
Apakah harapan kita untuk terus percaya dengan Perdana Menteri Malaysia? Tindakannya selama ini adalah untuk melindungi diri sendiri, bukan melindungi kepentingan rakyat Malaysia!
Rakyat harus sedar dan bangkit bersuara dengan berani menuntut mereka yang merompak harta negara dihukum. Seruan agar rakyat bangun menentang kemungkaran ini hendaklah mengikut lunas undang-undang secara aman dan tidak semestinya dianggap provokatif.
DYMM Raja-Raja Melayu yang menjadi Payung Negara yang telah pernah bertindak bertitah sebelum ini sewajarnya tidak boleh membiarkan Perdana Menteri bermaharajalela merosakkan imej negara dan maruah rakyat serta memusnahkan khazanah negara. Majlis Raja-Raja boleh bertindak menjadi benteng terakhir pelindung hak rakyat dan negara! Majlis Raja-Raja tidak menyalahi mana-mana peruntukan dalam Perlembagaan Malaysia atas semangat Raja-Raja Melayu berbuat sesuatu untuk memelihara kesejahteraan rakyat dan negara.
Sahlah tindakan dan pendirian saya selama ini bahawa kes IMDB adalah satu kes penyelewengan yang amat memalukan yang melibatkan Perdana Menteri. Ia adalah suatu yang sahih dan benar.
Dengan pendedahan yang tidak dapat lagi diselindungi oleh sesiapapun ini, maka kerajaan Malaysia pimpinan Najib telah mengkhianati Rakyat Malaysia dan sepatutnya menanggung akibah daripada perbuatan salahlaku yang amat serius ini! Bukan sahaja ia merupakan kes jenayah dan sivil yang cukup memalukan, malahan dari segi moral pun Najib sebenarnya tiada pilihan lain selain meletak jawatan dengan serta merta!
Saya akan tetap berdiri teguh dengan pendirian saya dan tidak akan sekali-kali berundur daripada kepercayaan dan keyakinan saya dalam perjuangan mempertahankan hak dan maruah seluruh rakyat Malaysia!
Marilah kita bersatu hati dan bersama-sama berjuang untuk Selamatkan Malaysia!
Faiza Azamta Fatawakkal AlaLlah!

YB TAN SRI DATO’ HJ MUHYIDDIN HJ MOHD YASSIN
Mantan Timbalan Perdana Menteri Malaysia

Gambar sekadar hiasan.

GEMPAR : TUN MAHATHIR TIDAK KASIHANKAN NAJIB????

Tun Mahathir nampaknya tidak langsung kasihankan Najib. Bukankah Najib adalah anak didiknya. Bukan Najib banyak mencontohi dan meneladani sikap dan tindakan Tun Mahathir dalam pemerintahannya.

Jika Tun M pecat timbalannya Najib juga ikut sama pecat Muhyiddin. Jika Tun Mahathir tidak mengamalkan demokrasi sepenuhnya Najib juga sama. Tidakkah Tun Mahathir sedar dan ingat ungkapan Almarhum mantan Presiden PAS, Ustaz Fadzil Nor yang pernah menyatakan bahawa biar Tun Mahathir umur panjang nanti beliau akan lihat hasil kepimpinannya pada masa hadapan.

Media hari ini melaporkan bahawa Tun Mahathir menyeru negara-negara luar termasuk Amerika Syarikat dan Australia agar menamakan dan memalukan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak susulan pendedahan melibatkan skandal 1MDB.
"Saya tahu kebanyakan negara luar agak keberatan untuk berterus-terang dalam mengatakan perdana menteri adalah individu yang bersalah atas semua ini," ujar beliau dalam wawancara bersama ABC.
Walaupun saman sivil Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat dalam dakwaannya bahawa dana 1MDB telah disalah gunakan itu tidak langsung menyebut Najib, ia berulang kali membuat rujukan kepada 'Malaysian Official 1'.
Spekulasi bertiup kencang berdasarkan maklumat yang disediakan dalam saman itu, 'Malaysian Official 1' adalah perdana menteri yang merupakan pengerusi lembaga penasihat 1MDB.
Dokumen-dokumen DOJ juga mengaitkan penglibatan anak tiri Najib, Riza Aziz dan Jho Low, seorang ahli perniagaan Malaysia yang dikatakan mempunyai hubungan yang rapat dengan keluarga perdana menteri.
Menurut dokumen tersebut, penama-penama berkenaan didakwa menggunakan dana 1MDB untuk menyelesaikan hutang judi, membeli hartanah mewah termasuk sebuah penthouse di Manhattan, banglo di Los Angeles, karya seni dan juga jet peribadi.
Sumber dan gambar hiasan dari Mkini.

BETULKAH ADA PIMPINAN UMNO AKAN SERTAI PARTI BARU TUN M????

Dakwaan baru akan ada pimpinan Umno menyertai Parti baru Tun M belum dapat dipastikan. Namun bukan mudah untuk pimpinan Umno berbuat demikian kerana masing-masing ada dedak dan perut sudah kenyang. Dedak dan perut mereka bakal kempis jika melawan arus. Alasan inilah yang menyebabkan tidak ramai yang berani melawan arus. Bukannya mereka tidak tahu Umno dan pimpinannya tidak boleh pakai tetapi masing-masing terpaksa menjaga kedudukan, dedak dan perut mereka.
Baru-baru ini Bekas editor kanan New Straits Times, Firdaus Abdullah meramalkan beberapa pemimpin tertinggi Umno akan beralih kepada pembangkang ekoran tindakan undang-undang Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat untuk merampas berbilion-bilion aset yang didakwa disalah gunakan daripada dana pelaburan negara 1MDB.
Laporan South China Morning Post hari ini memetik Firdaus sebagai berkata, para pemimpin Umno itu telahpun memulakan perbincangan dengan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.
"Umno dalam keadaan gundah-gulana. Beberapa pemimpin kanan parti itu telah mula 'berbincang' dengan Mahathir," ujar Firdaus, memetik laporan yang sama.
"Di kalangan mereka ialah ahli-ahli Umno kanan, anggota-anggota kabinet dan para pemimpin parti komponen BN," dakwanya tanpa mendedahkan butiran lanjut.
Baru-baru ini, Mahathir mengumumkan penubuhan parti politik baru yang akan membawa agenda 'Selamatkan Malaysia' dan menyingkirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
Mahathir yang merupakan ahli veteran Umno akhirnya keluar parti itu pada bulan Februari yang lalu.
Kata beliau, penubuhan parti itu akan menarik mereka yang mungkin tidak menyokong parti-parti pembangkang sedia ada.
Sumber : Mkini
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter