15 August 2015

HEBATNYA PIMPINAN PAS HALAU AHLI LAGI.

Jarang sekali pemimpin sebuah organisasi menghalau ahlinya sendiri atas apa juga alasan. Tetapi itulah yang berlaku sekarang. Inilah yang amat malang bagi PAS sebuah parti yang sepatutnya amat matang dalam tindakan tetapi menjadi tidak keruan sejak akhir-akhir ini.
PAS mungkin tidak dapat bersabar lagi langkah Gerakan Harapan Baru (GBH) yang dilihat terus menjadi duri dalam daging parti Islam itu.

Keadaan itu mungkin memaksa Ketua Pemuda PAS Nik Abduh Nik Mat menulis panjang menyeru golongan itu keluar parti kerana tiada lagi hujah untuk kekal dalamnya.

“Orang lain boleh mempersoal jemaah baru anda, syarie atau tidak. Anda pun berhak mempertahankan 'ijtihad' anda keluar PAS. Syarie atau tidak.

“Tetapi anda tak punya sedikit pun hujah syarie untuk kekal dalam PAS, dan dengan amanah jawatan yang anda masih pegang itu, anda gunakan untuk sabotaj PAS.

“Itu khianat dan tidak ada khianat sejelas itu,” katanya tanpa menyebut secara langsung nama GBH, kumpulan serpihan yang digerakkan bekas pemimpin kanan parti itu.

GHB
pimpinan bekas timbalan presiden PAS Mohamad Sabu sedang berusaha menubuhkan sebuah parti Islam baru.

Mereka juga dilihat bakal menggantikan PAS dalam gabungan baru pembangkang bersama PKR dan DAP.

Pakatan Rakyat sebelum ini berkubur susulan perselisihan pendapat dan pendirian berpanjangan PAS dan DAP, terutamanya dalam isu hudud.
Gambar di atas sekadar hiasan
 

13 August 2015

JOM SERTAI PROGRAM GERAKAN HARAPAN BARUMajlis Sambutan Hari Raya GHB Alor Gajah - 13 Ogos 2015, Khamis jam 8.00 - 10.00 mlm
Rumah Tuan Haji Adly Zahari, Kg Pulau, Durian Tunggal

Majlis Dialog dan Penerangan, Wanita GHB Melaka 14 Ogos 2015, Jumaat jam 8.30 malam
Tempat : MoveACT Academy, Bukit Katil. Hubungi 0197295411 untuk maklumat lanjut.

SIAPA NAK BELI JET KERAJAAN, MURAH SAHAJA RM80.5JUTA MINIMA

Lelong!, Lelong! Lelong! siapa yang berhajat untuk memiliki jet peribadi. Tidak mahal cuma RM80.5 juta harha minimanya. 

Jika anda menabung dari kecil mungkin boleh membelinya.
Jika Doktor Gigi mencabut gigi seluruh rakyat Selangor mungkin, Doktor itu boleh membelinya. 

Kementerian Kewangan hari ini membuat tawaran penjualan sebuah pesawat eksekutif kerajaan yang telah dilupuskan dengan harga simpanan RM80.5 juta.

Menurut kenyataan tawaran yang diiklankan hari ini, pesawat yang akan dijual itu jenis "Boeing Business Jet (BBJ) 737-700”.

Tarikh tutup tender yang terbuka kepada syarikat dan individu ditetapkan pada 2 September depan.

Petender yang berminat mengambil bahagian diwajibkan hadir taklimat tender dan lawatan tapak pada pagi 18 Ogos ini di Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia, Subang.

Dokumen itu akan mula dieadar pada 18 Ogos ini dan boleh didapati di Bangunan Wisma Pertahanan, Kuala Lumpur.

"Sebarang perbuatan atau percubaan rasuah untuk menawar atau memberi, meminta atau menerima apa-apa suapan secara rasuah merupakan satu kesalahan jenayah di bawah Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009," menurut kenyataan tawaran itu lagi.

Putrajaya Mac lalu membeli Airbus Corporate Jet (ACJ320) bernilai RM465 juta untuk menggantikan BBJ.

Perdana menteri biasanya menggunakan Airbus ACJ319 dengan nombor pendaftaran 9M-NAA, BBJ bagaimanapun digunakan sekali-sekala.

Kali terakhir BBJ digunakan mungkin ketika Najib pulang daripada 'diplomasi golf' (atas) dengan Presiden Amerika Syarikat Barack Obama di Hawaii tahun lalu ketika negara dilanda banjir besar.

Kerajaan Malaysia juga memiliki pesawat Global Express dan Falcon 900.
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter