07 January 2017

FELDA:SHAHRIR DAN ISA 2 X 5

Shahrir Samad dilantik sebagai Pengerusi Felda menggantikan Isa Samad. Kedua-duanya anak Samad. Banyak persamaan antara mereka berdua.

Mereka ahli Parlimen Umno/BN. keduanya bekas Menteri Kabinet. Semua tahu ketua mereka adalah Najib Razak. Keduanya pasti patuh pada anak Tun Razak tersebut.

Jadi kalau kedua datang dari perut Umno, sudah pasti keduanya adalah 'Yes Man'. Boss suruh ke hulu dia ke hulu suruh ke hilir dia ke hilir. Tak berani sanggah. Jika sanggah pendek umur politiknya.

Tidak perlu orang Felda menaruh harapan. Jika menaruh harapan jawabnya tidak kesampaian.

Lebih teruk Pengerusi FGV dikurniakan kepada Isa. Siapa tidak kenal Isa. Apa jadi Felda di zaman Isa. Apa kedudukan saham FGV. Berapa sen seunit sekarang.

Peneroka tanggung sengsara. Mereka dapat saham FGV percuma tidak kisah turun atau naik. Orang Felda jadi mangsa. Tiap kali pilihanraya dapat gula-gula.

Malangnya 'gula-gula' ditelan dengan plastiknya sekali oleh orang Felda. Sebab itu Isa dan Najib senyum sampai ke telinga. Buat apa sahaja kawasan Felda tetap jadi 'fixed deposit' BN.

Kini Shahrir jadi Pengerusi Felda. Agak-agaknya ada perubahan atau tidak.
??? Kasihan orang Felda. Tetapi yang penting mereka kena kasihankan diri mereka dahulu.

DEDAK UNTUK ORG LAIN SHJ


Bila Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution dilantik sebagai Penasihat Strategik Ketua Menteri Pulau Pinang ia dikatakan sebagai dedak.

Tetapi bekas Timbalan Presiden PAS, Nasharuddin Mat Isa yang masih ahli PAS dilantik sebagai CEO sebuah Yayasan yang ditubuhkan oleh Najib ia bukan dedak.

Inilah sikap double standard PAS yang seringkali menuding jari kepada orang lain tetapi tidak kepada diri sendiri.

Rakyat dan ahli PAS sendiri sudah muak dengan sikap ini.
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter