03 November 2012

VIDEO LEMBU KENA SEMBELIH MASIH TERUS HIDUP

Tonton video klip ini bagaimana seekor lembu yang telah disembelih bingkas bangun dan terus hidup walaupun sebahagian dari lehernya telah putus.

02 November 2012

SEMAKIN RAMAI MASYARAKAT CINA TERIMA HUDUD, MALANGNYA UMNO TERUS TOLAK/HINA HUDUDKUALA LUMPUR, 1 Nov — Masyarakat Cina kini mula menerima dan memahami pelaksanaan hukum hudud, menurut kaji selidik terbaru Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL).
Walaupun Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dilihat bekerja keras menentang pelaksanaan hukum Islam tersebut, kaji selidik kedua berkenaan hudud yang dijalankan antara 1 September hingga 16 Sept 2012 itu menunjukkan peningkatan sekali ganda sokongan masyarakat Cina iaitu kepada 24 peratus, berbanding 12 peratus dalam kaji selidik sebelum ini pada 25 Oktober hingga 15 Disember tahun lalu.
Daripada sejumlah 385 responden berbangsa Cina, hanya satu peratus peningkatan menentang pelaksanaan hukum hudud, berbanding kaji selidik sebelumnya, iaitu sejumlah 51 peratus.
Sementara kumpulan yang tidak pasti sama ada hudud boleh dilaksanakan di Malaysia walaupun mempunyai masyarakat berbilang kaum menurun kepada 25 peratus berbanding 38 peratus dalam kaji selidik sebelum ini.
"Terdapat peningkatan sokongan masuarakat Cina terhadap pelaksanaan hudud.
"Perbezaan sembilan bulan antara kedua-dua kajian juga menyaksikan peningkatan 12 peratus; menjadikan peratusan menerima hudud meningkat kepada 24 peratus, dengan peningkatan (hanya) satu peratus tentangan terhadap pelaksanaan hudud."
"Ini menjelaskan pengundi Cina semakin memahami isu tersebut," kata UMCEDEL dalam satu kenyataan hari ini.
Malah, UMCEDEL turut mendapati generasi muda masyarakat Cina berkeinginan untuk mengetahui dengan lebih lanjut berbanding kumpulan responden yang lebih berumur.
"Generasi muda Cina menunjukkan kecenderungan untuk memahami pelaksanaan hudud berbanding dengan mereka yang lebih berumur," jelas kenyataan berkenaan.
Kajian yang turut dijalankan terhadap 1041 responden Melayu itu juga mendapati majoriti responden yakin hudud akan memberikan keadilan kepada semua pihak dengan 55 peratus responden Cina berusia lingkungan 41 hingga 50 tahun yakin hudud akan memberikan keadilan.

Walaubagaimanapun, 53 peratus masyarakat Cina yang berusia 61 tahun ke atas menunjukkan keyakinan pelaksanaan hudud akan menggugat kesepakatan parti-parti dalam Pakatan Rakyat (PR).

Dari aspek lokaliti responden, masyarakat Cina di kawasan kampung dan kampung baru percaya hudud akan memberikan keadilan kepada semua mencecah sehingga 59 peratus, manakala masyarakat Cina bandar berada dalam kelompok 30 peratus menyokong.

Hudud telah sekian lama menjadi polemik politik tanah air apabila parti politik daripada Barisan Nasional (BN) dan PR masing-masing cuba menarik sokongan pengundi melalui isu hudud tersebut.

Presiden MCA dalam perhimpunan parti komponen BN ke-59 itu bulan lalu dilihat begitu agresif menentang hudud, malah mengeluarkan kenyataan negara yang melaksanakan hudud akan menjadi lebih korup, serta pelaksanaan hudud akan menyebabkan 1.2 juta rakyat negara ini kehilangan pekerjaan.

Selain pemimpin daripada BN, terdapat juga tentangan daripada DAP, apabila Pengerusi DAP, Karpal Sing menegaskan Malaysia tidak boleh melaksanakan hudud kerana ia bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

Justeru, banyak pihak mula berdebat berhubung isu hudud yang nyata telah dipolitikkan demi kepentingan politik parti masing-masing.

Dewan Pemuda PAS Pusat juga telah mengadakan demonstrasi di hadapan bangunan MCA ekoran kenyataan-kenyataan Dr Chua terhadap hudud.

Bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa juga telah menggesa Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng meminta maaf kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, yang juga Menteri Besar Kelantan berikutan pendirian parti itu menolak hudud.
Sumber : MSDR

HINA HUDUD : RAKAN KARIB NAJIB SEMAKIN PANAS


Kuantan 2 Nov : Kira-kira 150 individu dan gabungan pertubuhan bukan kerajaan NGO Islam Pahang berkumpul di Bangunan MCA Kuantan untuk menyerahkan memorandum bagi membantah kenyataan rakan karib Ah Jib Gor yang juga Presiden MCA Chua Soi Lek baru-baru ini yang dianggap menghina hukum hudud.

 Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Mohd Jasmani Yusof berkata beberapa wakil pertubuhan terbabit telah memaklumkan kepada pihak polis sebelum itu untuk berkumpul menyerahkan memorandum berkenaan “Kami benarkan asalkan tidak melanggar syarat-syarat yang ditetapkan ” katanya kepada pemberita Kuantan hari ini 

Beliau berkata perhimpunan itu bersurai sebaik wakil mereka menyerahkan memorandum bantahan itu kepada wakil MCA pada pukul 2 15 petang/ Sementara itu Setiausaha Perhubungan Angkatan Belia Islam Malaysia Abim Pahang Mahadi Deraman memaklumkan tindakan itu dibuat bagi membantah kenyataan Presiden MCA itu baru-baru ini yang mendakwa 1 2 juta rakyat Malaysia akan hilang pekerjaan jika hukum hudud dilaksanakan,

 Justeru mereka mendesak Chua supaya menarik balik kenyataan itu dengan memohon maaf secara terbuka kepada seluruh umat Islam katanya dalam kenyataan di sini.

Sumber : MIDR

01 November 2012

PENDUDUK KESAL JKKK TAK MAHU BANTU RUMAH MUSNAH

Lendu : Seorang penduduk Kampung Lendu, Kassim Itam, 79, kesal kerana Jawatankuasa Kemajuan dan Keselematan Kampung (JKKK) tidak mahu membantu beliau mendapat bantuan untuk membaiki sebahagian rumahnya yang musnah dihempap pokok pada kejadian ribut pada petang 30 Oktober lalu.

"Saya cuba memohon bantuan dari JKKK, tetapi Pengerusi JKKK menyuruh saya menguruskan permohonan itu sendiri tanpa bantuan dari JKKK".

"Jawapan yang diberikan oleh Pengerusi JKKK amat mengecewakan saya, sepatutnya JKKK berusaha untuk membantu penduduk kampung yang ditimpa musibah kerana itu memang tugas JKKK" ujar Kassim yang juga mempunyai seorang ahli keluarga warga emas yang cacat pengelihatan.

Sementara itu pihak Penyelia Dun Lendu, Asri Shaikh Abdul Aziz yang melawat rumah Kassim semalam juga melahirkan rasa simpati terhadap kejadian yang menimpa keluarga Kassim.

"Pihak berkenaan seperti JKKK sepatutnya membantu Kassim bagi meringankan beban beliau sekeluarga, bukannya memberikan jawapan sedemikian".

"Memang menjadi tugas dan tanggungjawab JKKK untuk menjaga kebajikan masyarakat kampung lebih-lebih kepada mereka yang ditimpa musibah seperti ini, jika yakin pihak kerajaan mempunyai tabung bencana alam yang boleh disalurkan kepada mereka yang layak" tambah Asri yang juga merupakan Setiausaha PAS Kawasan Masjid Tanah.

Dalam lawatan tersebut, pihak Majlis Tindakan Dun (MTD)  Lendu telah membantu keluarga Kassim mengalihkan pokok-pokok yang menghempap bahagian dapur rumahnya. Selain itu pihak MTD Lendu juga mengharapkan pihak-pihak berwajib tampil dengan segera membantu keluarga terbabit.

Turut serta dalam lawatan tersebut ialah Ketua Pemuda PAS Kawasan Masjid Tanah, Jamaruddin Abdullah.

Keterangan gambar : Kassim (tengah) menunjukkan keadaan rumah beliau yang musnah teruk dihempap pokok dalam kejadian pada 30 Oktober lalu. Turut kelihatan dalam gambar, Asri Shaikh Abdul Aziz (kiri) dan Jamaruddin (kanan sekali).

31 October 2012

LEMBU KENA SEMBELIH BANGUN SEMULA

Inilah bukti kebesaran Allah. Allahuakbar!!!

lembu yang di sembelih sempurna yang bangun berdiri di Surau Gelong Bilal, Kuala Terengganu.

Sumber : Informasi Malaysia Kini

29 October 2012

3,000 ANGKAT KAKI KETIKA CHUA BERUCAP

Kira-kira 3,000 orang Cina keluar dewan ketika Presiden MCA aka Pelakon Video, Chua Soi Lek berucap pada Majlis Makan Malam di Kulai, Johor semalam. 

Pihak penganjur mendakwa bahawa kira-kira 5,000 orang hadir pada program tersebut.

Kalau kira-kira 20 peratus orang yang hadir keluar dewan apa maknanya ini.

NONE
Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai bingkas bangkit membela bossnya dengan mendakwa bahawa, tindakan sebahagian masyarakat Cina keluar daripada majlis ketika Chua Soi Lek  berucap bukan petanda pengurangan sokongan.

Liow berkata, pihaknya sudah mendapat banyak sokongan dengan penganjuran majlis makan malam mega di pelbagai tempat dan insiden semalam tidak membawa maksud bahawa ia menjadi isu besar.

"Ia tidak bermakna mereka tidak memberikan sokongan kepada kita," katanya dalam sidang media selepas merasmikan kongres berkaitan sel tunggal di Kuala Lumpur hari ini.

China Press hari ini melaporkan, kira-kira 20 peratus daripada 15,000 yang hadir dalam majlis makan malam MCA di Kulau keluar ketika Dr Chua berucap.

Penganjur program bertajuk "Kestabilan melampaui huru-hara" bagaimanapun menjelaskan tindakan peserta keluar awal bertujuan mengelak kesesakan jalan raya.

Liow menjelaskan, Johor masih kubu kuat MCA.

CELUPAR : HUDUD LANC*&U BETULKAH NAJIB BERKATA DEMIKIAN

Beranikah Najib berkata demikian. Jika betul kita minta Ulama Umno supaya nasihatkan Najib apa tindakan yang Najib kena buat untuk membetulkan perkataan biadap yang beliau lepaskan itu.

Blog PasPB menulis "Siapa kata Najib tak respon ucapan Soi Lek hina hukum Hudud. Di atas adalah video rakaman response Najib di Perhimpunan Agung MCA terhadap komen menghina Hudud oleh Chua Soi Lek.

Biadap sungguh UMNO hina hukum Allah. Menuduh pemimpin DAP tapi sebenarnya merekalah yang menghina hukum Hudud. 

'Hudud Lancau' - itulah ucapan Najib menghina hukum Hudud di hadapan orang bukan Islam. Sebagai umat Islam , adakah kita tidak tersentuh dengan penghinaan pemimpin No 1 UMNO ini?

Apa lagi yang hendak kita katakan kalau betul Najib berkata demikian? Rakyat Malaysia khususnya umat Islam mesti tepuk dada tanya IMAN.

BN YAKIN MENANG PRU 13?

Perdana Menteri Najib Razak sengaja melambat-lambatkan pembubaran Parlimen walaupun sebenarnya BN yakin mereka akan menang dengan majoriti besar. Semua itu merupakan 'psywar' yang dilakukan BN hanya untuk mengabui mata pimpinan PR dan penyokongnya.

Hakikatnya BN sudah membuat persediaan paling rapi dengan menggemblengkan sepenuhnya jentera dan agensi kerajaan bagi memenangkan mereka. Bayangkan jika semua jentera dan agensi kerajaan digemblengkan tenaga untuik membantu BN secara senyap maupun terang-terangan apakah BN tidak mampu untuk melonjakkan kemenangan mereka pada PRU 13 nanti.

Bukan sahaja Pengadil yakni SPR dan 'Penjaga Garisan', JPN dan lain-lain agensi digemblengkan tenaga oleh BN malah seluruh jentera tidak kira yang kecil apatah lagi yang besar telah diberikan tugas dan tanggungjawab masing-masing untuk memenangkan BN. Bermula dari sekarang sehingga ke peringkat pengumuman keputusan pilihanraya sehinggalah ke peringkat petisyen pilihanraya semuanya telah mempunyai  tugas dan kecenderungan ke arah memenangkan BN??? Betul atau tidak???

Sebab itulah pemimpin BN sudahpun membuat kenyataan bahawa mereka akan pertahankan Putrajaya walaupun dengan apa cara sekalipun samada Halal, Haram atau Halam.

Maka bersedialah PR ................!!!!!!!!!!!!!

Gambar : Sekadar hiasan.


28 October 2012

HENDAK RUMAH MESTI MASUK UMNO.

Kalau hendak bantuan rumah mesti masuk Umno. Kalau tidak jangan harap dapat bantuan tersebut. Itulah yang dialami oleh seorang ahli PAS Cawangan Sungai Putat bernama Zubir. Pengerusi JKKK Sungai Putat mengenakan syarat bahawa jika isi borang Umno barulah permohonan rumah PPRT diluluskan. Namun Saudara Zubir tetap kukuh dengan perjuangannya tetap istiqamah dengan PAS.

Atas dayausaha PAS Cawangan Sungai Putat, sebuah rumah dengan kos RM15,000 berjaya didirikan dan telah dirasmikan oleh Pesuruhjaya PAS Negeri Melaka, Haji Adly Zahari semalam.

Syabas dan tahnuah kepada Saudara Zubir, Ketua PAS Cawangan Sg Putat, Hj Mohd Ali Sharif dan seluruh para dermawan yang berjaya menyumbangkan wang ringgit dan tenaga untuk pembinaan rumah tersebut.

Turut hadir pada majlis penyerahan itu ialah Adun Ayer Keroh, YB Khoo Poay Tiong.

Gambar : Haji Adly, YB Khoo, Haji Ali dan Zubir pada majlis penyerahan rumah kepada beliau.
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter