19 May 2017

PAS WAJAR CONTOHI PKR LETAK JAWATAN SEMUA JAWATAN POLITIK DI KELANTAN

PAS sebagai sebuah Parti Islam wajar mengikut langkah PKR yang dengan tegas mengarahkan semua ahlinya yang dilantik sebagai penjawat jawatan politik di Kelantan meletak jawatan. Alangkah malangnya apabila PAS bukan sahaja tidak mengarahkan Exconya dan semua lantikan politik meletakkan jawatan malah bertegas semua mereka semua mengekalkan jawatan masing-masing. 

Ini merupakan tindakan yang tidak bermaruah dan membuktikan PAS lebih mengutamakan kepentingan peribadi dari maruah dan integriti mereka.

Kami sangat menyokong tindakan PAS ini kerana tindakan ini lambat laun akan membuka mata rakyat tentang siapa sebenarnya PAS. Rakyat akan tahu bahawa PAS lebih mementingkan kuasa dan pangkat dari maruah dan integriti.

PAS mungkin tidak menyedari bahawa tindakan mereka ini merupakan 'back fire' kepada mereka sendiri. 

Awal minggu ini, Biro Politik PKR mengarahkan ahli-ahli parti yang memegang jawatan dalam kerajaan Kelantan pimpinan PAS untuk meletakkan jawatan.
Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kemudian berkata keputusan muktamad mengenai exco PAS di Selangor akan dibuat apabila Azmin pulang dari lawatan kerja ke Brussels.

Menteri besar Selangor itu dijadualkan pulang hari.

1 comment:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter