.

.

17 June 2016

PRK SUNGAI BESAR : BN SEMAKIN GOYAH

BN semakin goyah itu yang boleh kita perkatakan apabila melihat hasil dapatan kajian beberapa firma yang membuat kajian di Sungai Besar.

Kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak atau Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bukan sebab untuk mengekalkan BN, kata kira-kira separuh daripada golongan belia ketika tinjauan di kerusi parlimen di Sungai Besar.
Sejumlah 47.4 peratus menjawab 'tidak' ketika ditanya sama ada BN perlu dikekalkan di Sungai Besar kerana kepimpinan Najib.
Begitu juga, 44.7 peratus menjawab dalam negatif ketika ditanya sama ada BN sepatutnya menang di Sungai Besar kerana kejayaan BN memberi BR1M untuk membela nasib rakyat.
Tinjauan itu dilakukan oleh firma penyelidikan Institut Darul Ehsan (IDE) ke atas 522 pengundi dengan 190 berumur antara 21 hingga 40 tahun.
Satu firma lagi yang tidak mahu nama mereka disebutkan menyatakan AMANAH mendapat sokongan padu dari kaum Cina sehingga mencecah lebih dari 80 % dan sokongan melayu kira-kira 12-20 %. Jika keadaan ini mampu ditingkatkan sedikit khususnya sokongan pengundi Melayu maka sudah hampir pasti AMANAH akan menang di Sungai Besar. 

4 comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter