.

.

13 January 2016

KREN TUMBANG : 2 MAUT 3 CEDERA, KECUAIAN SIAPA???

Seorang pekerja pembinaan warga China maut, sementara tiga lagi cedera dalam insiden kren tumbang semasa menjalankan kerja pembinaan sebuah jejambat menghubungi Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP) di Damansara semalam.
Mangsa maut dikenali sebagai Li Yi Jia, 50, manakala identiti tiga lagi yang cedera, iaitu warga tempatan, China dan Myanmar masih belum dikenal pasti, kata Komander Operasi Kanan, Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Kuala Lumpur, Muhammad Firdaus Khan Anwat Khan.
Beliau berkata Li bersama dua lagi sedang melakukan kerja pembinaan sebuah tiang jejambat untuk menghubungkan LDP dengan sebuah pusat komersial Empire yang sedang dibina di Jalan Bukit Lanjan 8, apabila kren yang dinaiki tumbang dipercayai terlebih muatan.
Siapa yang cuai dalam kes ini. Sudah tentu ada punca mengapa insiden ini berlaku. Siasatlah secara detail dan telus. Cari sebabnya dan dakwalah sesiapa yang cuai dan tidak menjalankan kerja mengikut prosedur.
Bagaimana pula dengan pihak berkuasa. Sudahkah mereka memberikan kebenaran bekerja mengikut prosedur yang betul dan tepat? Apakah ada unsur-unsur salah laku dan penyelewengan???
Gambar sekadar hiasan. Sumber : Mkini

5 comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter