.

.

07 March 2013

KERAJAAN BN MENJADI KERAJAAN TAK ADA MARUAH SELEPAS JUMAAT INI.


Walaupun Kerajaan Persekutuan yang diterajui Barisan Nasional akan meneruskan hayatnya Jumaat ini, genap lima tahun selepas Pilihan raya Umum 2008 diadakan, kesahihannya dari segi politik boleh dipersoal, kata pakar perlembagaan.

“BN berada di dalam kerajaan dari 9 Mac hingga 28 Jun, 2013 adalah mengikut Perlembagaan dan sah di sisi undang-undang, tapi dari segi kesahihan politik dan autoriti moral di dalam persoalan.

"Pengundi boleh secara sah berkata mereka mengundi untuk kerajaan BN pada 8 Mac, 2008 untuk memerintah selama 5 tahun, dan jika kerajaan tersebut memilih untuk mendapatkan mandat baru dalam tempoh tersebut, ia akan menjadi caretaker government (kerajaan sementara),” kata peguam Tommy Thomas dalam satu artikel beliau yang disiarkan Malaysiakini.

Ayuh Najib bubarkan Parlimen hari ini kalau kamu betul-betul seorang yang ada maruah. Jika tidak, kamu dan kerajaan kamu adalah kerajaan yang TIDAK ADA MARUAH DAN TIDAK TAHU MALU. Rakyat hanya memberi mandat kepada kamu sehingga 8 Mac 2013 iaitu genap 5 tahun setelah rakyat memilih kamu menang pada PRU 12 pada 8 Mac 2008.

Sedarlah diri sikit ...................

8 comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter