.

.

07 February 2013

PELIK TAPI BENAR : AHLI PAS BOLEH BERCAKAP DALAM TV?

Pelik tetapi benar bila seorang ahli PAS dan juga bekas pimpinan tertinggi PAS dibenarkan bercakap dalam TV bukannya 5 minit tetapi 1 jam. Agaknya sebab apa TV 3 suku memberi peluang kepada ahli PAS itu bercakap dalam siarannya. Sudah tentu apa yang dipercakapkan itu memberikan keuntungan kepada Tuan TV 3 suku itu.

Pelik tetapi benar, seorang ahli PAS boleh memburuk-burukkan pimpinan PAS dan parti PAS sendiri.

Pelik Tetapi benar, seorang ahli PAS boleh bercakap dalam media tersiar ke seluruh dunia isi kandungan surat yang dihantar kepadanya. Bukankah ianya satu rahsia.

Pelik Tetapi benar, seorang ahli PAS yang mentarbiah orang lain supaya memberi wala' kepada pimpinan, istiqamah dalam perjuangan, tidak menggadaikan maruah agama dan sebagainya tetapi dia sendiri membelakangkan apa yang diucapkan olehnya dahulu.

Pelik Tetapi benar, seorang ahli PAS tidak sayang kepada PAS, tidak sayang kepada perjuangan dan tidak mendokong keputusan PAS dan Majlis Syura PAS yang dia sendiri adalah anggotanya suatu ketika dahulu.

Pelik Tetapi benar, seorang ahli PAS yang sebelumnya komited tetapi tiba-tiba berubah 180 darjah selepas tidak diamanahkan dengan jawatan tertinggi parti.

Pelik Tetapi benar, seorang ahli PAS yang hebat, tinggi ilmunya, dipercayai oleh bekas Presiden PAS Ustaz Fadzil Noor, tiba-tiba terkucil .............dan memuji-muji parti yang terang-terang tidak mahu kepada Islam ..............

Pelik Tetapi Benar, Pelik Tetapi Benar, Pelik Tetapi Benar, Pelik Tetapi Benar, Pelik Tetapi Benar, Pelik Tetapi Benar, Pelik Tetapi Benar, Pelik Tetapi Benar, Pelik Tetapi Benar .............

4 comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter