.

.

23 April 2012

Pra-BERSIH 3.0 MELAKA BERJAYA TARIK SOKONGAN RAKYAT


Program Pra-Himpunan Bersih 3.0 anjuran Pakatan Rakyat Melaka semalam disifatkan amat berjaya. Program yang bermula pada jam 5.00 petang semalam di Stadium Bukit Serindit dekat sini disertai oleh kira-kira 300 orang penyokong PR dan NGO.

Antara pengisian program tersebut ialah pengedaran risalah Bersih 3.0 kepada orang ramai yang beriadah di kawasan tersebut. Para peserta juga memegang belon bewarna kuning dan melepaskan belon tersebut ke udara sebelum berakhirnya program tersebut.

Program tersebut dimeriahkan lagi dengan kehadiran Pengerusi DAP Negeri, Goh Leong San; Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Negeri Melaka, Shamsul Iskandar Mohd Akin dan Koordinator Bersih 3.0 PAS Melaka, Yuhaizad Abdullah, Ahli Parlimen Kota Melaka, Sim Tong Him serta pimpinan PR peringat negeri, parlimen dan cawangan.

Dari tinjauan wakil Harakahdaily semalam rata-rata rakyat yang menerima risalah yang diedarkan dengan hati terbuka tanpa sebarang tentangan. Ada juga yang tidak tahu apa itu Bersih 3.0 dan apa tujuan perhimpunan itu diadakan.

Sabtu lalu, beberapa NGO telah mengadakan satu himpunan pra-Bersih 3.0 di Dataran Pahlawan Bandar Hilir yang dihadiri oleh kira-kira 50 orang peserta.

1 comment:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter