.

.

21 January 2012

Rakyat Shopping RM30, Si DIA SHOPPING RM300,000?

Rakyat diutamakan dan didahulukan.....untuk antara slogan yang selalu diucapkan oleh pengasas 1Malaysia. Hakikatnya rakyat Shopping RM3 tetapi si DIA shopping RM300,000. Ini bukan dakwaan blog ini tetapi pendedahan yang dibuat oleh media Australia.

Malaysiakini melaporkan hari ini bahawa tabiat berbelanja besar seorang lagi anggota keluarga Perdana Menteri Najib Tun Razak sekali lagi menarik perhatian media Australia hari ini - kali ini di Sydney.


Dalam seksyen 'Private Sydney' akhbar Australia Sydney Morning Herald, kolumnis Andrew Horney memanggil Rosmah sebagai "first lady of shopping', kerana dikatakan telah membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney.

Memetik pereka fesyen Sydney Carl Kapp, kolumnis itu melaporkan bahawa "pelanggan terbesar" Kapp telah membelanjakan jumlah yang mengejutkan sewaktu "percutian peribadi" di sana "sekitar dua minggu lalu".

Menurut kolum tersebut, Rosmah dan Najib, semasa cuti tersebut,
menginap di penthouse A$20,000 (RM65,100) semalam (kanan) di Hotel Darling.

Dengan tajuk 'Super Kerr Now a Model Citizen', kolum itu turut melaporkan bahawa Rosmah telah meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan Kapp ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya.

darling hotel sydney australiaKalau benar dakwaan akhbar tersebut, rakyat harus membuka mata. Kalau sekali shopping RM300,000, maka banyak manalah duit si DIA ini. Mana dia dapat duit sebanyak itu.????

No comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter