.

.

16 January 2012

HENDAK TAHU SIAPA 'PARASIT' dalam PAS, Baca di bawah?

Bekas Naib Presiden PAS yang dipecat, Hassan Ali menyatakan bahawa beliau akan menjelajah ke seluruh negara untuk mendedahkan siapa 'parasit' di dalam PAS. Siapa 'parasit' itu? Ternyata Hassan tidak dapat menerima pemecatan yang dikenakan kepadanya atas kesalahan dirinya sendiri yang tidak berdisiplin dan tidak menerima keputusan jemaah.

Dalam PAS memang semuanya 'parasit' iaitu 'parasit' kepada Umno. Itulah sifat pemimpin dan ahli PAS iaitu akan berusaha untuk menumbangkan Umno/BN pada PRU 13 nanti.

Mungkin Hassan Ali cuba memporakperandakan PAS dengan mengungkit perkara lama dengan iaitu pertelingkahan dan perselisihan yang pernah berlaku dalam PAS dan gerakan Islam di kampus pada era 60-an, 70-an, 80-an dan 90-an.

Beliau cuba untuk 'membongkar' semula cerita tentang kumpulan IRC, JIM, Abim dan sebagainya. Hassan mula menuduh ujudnya kumpulan 'Anwarisme' dan menyatakan bahawa kumpulan 'Anwar' ini cuba meng'Anwar'kan PAS.

Semua ahli PAS tahu asal usul pemimpin-pemimpin PAS sekarang. Kebanyakan mereka memang berasal dari kumpulan tertentu sebelum menyertai PAS. Tetapi bila mereka menyertai PAS, mereka ditarbiah menjadi ahli PAS dan tidak lagi memberikan wala' kepada kumpulan lama mereka. Jadi tidak perlulah Hassan Ali mengungkit cerita lama ini kerana ianya sudah selesai puluhan tahun dahulu.

Ahli PAS tahu siapa yang berasal dari Abim, JIM, IRC hatta Umno. Tetapi isu ini tidak berbangkit lagi. Ahli dan pemimpin PAS sudah matang. Tidak perlulah Hassan Ali hendak mengungkit cerita ini.

Semua keputusan dibuat secara syuro dan berjemaah. Malah Majlis Syura Ulama' menjadi badan tertinggi bagi menentukan hala tuju parti.

Parasit di dalam PAS ialah mereka yang tidak menerima keputusan jemaah, mereka yang membuat keputusan sendiri, mereka yang ada kepentingan diri, mereka yang mengeluarkan kenyataan secara terbuka, mereka yang tidak mahu berbincang dalam mesyuarat tetapi lebih suka membuat kenyataan media. Mereka inilah 'parasit' yang sebenar. Parasit ialah ahli parti yang ego, besar kepala dan merasakan diri mereka hebat dan pandai, lebih pandai dari jemaah, kepimpinan jemaah dan majlis syura.

Parasit seperti mesti dibunuh dari parti, mesti dibuang dari parti dan mesti dicantas dari parti. Kalau hendak tahu siapa parasit yang sebenar orang itu ialah AHLI PARTI YANG DIPECAT DARI PARTI. ORANG ITULAH PARASIT YANG TULEN YANG MEMBAHAYAKAN PARTI. Kini PARASIT itu telah dibuang dari parti yang sedang terlolong-lolong keseorangan mencari belas ihsan dan simpati.

2 comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter