.

.

20 December 2011

Lembu NFC bukan sahaja DUDUK Kondo di Malaysia TETAPI juga DI SINGAPURA

Hebat dan mulia sunggug lembu-lembu NFC apabila bukan sahaja tinggal di Kondominium di Kuala Lumpur malah juga tinggal di Kondo di Singapuran. Beruntunglah lembu-lembu NFC berbanding lembu-lembu di ladang lain.


PKR hari ini membuat pendedahan terbaru berhubung dakwaan penyelewengan dalam projek fidlot melibatkan keluarga menteri kabinet Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil -- kali ini berhubung pemilikan kondominium mewah dianggar bernilai RM10 juta di Singapura.

Setiausaha agung PKR, Saifuddin Nasution mendakwa demikian ketika mendedahkan dokumen yang didakwa menunjukkan bahawa menteri itu, sejak Januari tahun lalu, memiliki satu unit kondominium mewah Orchard Scotts di Anthony Road.

Kondominium dengan keluasan lantai 2,282 kaki persegi itu dibeli dengan harga SGD4.1 juta, dakwa ahli parlimen Machang itu lagi dalam satu sidang media hari ini.

Menurut rekod pihak berkuasa Singapore Redevelopment Authority, keluasan unit kondominium itu merupakan antara yang paling selesa di kawasan pusat bandar Singapura, kata Saifuddin.

Saifuddin mendakwa kondominium itu didaftarkan atas nama suami Shahrizat, Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail dan juga anak mereka – Wan Shahinur Izran Mohamad Salleh dan Wan Izzana Fatimah Zabedah Mohamad Salleh.

Rekod berkenaan adalah hasil carian di agensi yang mengawal selia tanah negara itu, Singapore Land Authority, kata Saifuddin lagi yang turut mengedarkan rekod berkenaan kepada wartawan dalam sidang media di ibu pejabat parti itu.

Bilalah agaknya SPRM hendak menyiasat secara telus dan membawa kes ini ke tengah kerana sehingga ke hari ini ianya seolah-olah tiada apa yang janggalnya. Tiada bukti berlakunya penyalahgunaan kuasa dan rasuah ....kata mereka.

Rakyat juga sedang menunggu tindakan yang akan diambil ke atas Shahrizat, Muhyiddin, Najib sendiri, Pak Lah dan Khairy yang didakwa terlibat dengan isu ini......

1 comment:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter