.

.

02 December 2011

Kak IJAT takut nak jawab ISU LEMBU NFC

Berani kerana benar, takut kerana salah. Itu perumpamaan yang sesuai untuk kita semua. Apa yang hendak ditakutkan kalau kita tidak bersalah.

Namun hari ini semalam Ketua Wanita Umno, Shahrizat Abdul Jalil semalam tidak mahu mengulas mengenai kemelut membabitkan (NFC) - sehari selepas beliau menyampaikan ucapan yang berapi-api mengecam pengkritiknya berhubung isu tersebut.

Dalam satu sidang akhbar semalam selepas ucapan dasar Presiden Umno, Najib Razak di perhimpunan agung parti itu, Shahrizat ditanya sama ada beliau turut terbabit dalam keputusan kabinet meluluskan projek NFC.

Shahrizat mengangkat keningnya, menggelengkan sedikit kepalanya serta menggerakkan tangan kanannya tanda beliau tidak mahu menjawab soalan itu.

Sebaliknya, Shahrizat bercakap menyentuh ucapan dasar Najib dan tergesa-gesa meninggalkan sidang akhbar, tanpa menjawab soalan seterusnya dari pihak media. Nampak sangat beliau takut untuk berhadapan dengan media, takut rahsia terbongkar.

Sementara itu Timnbalan Ketua Polis Negara, Khalid Abu Bakar berkata bahawa tiada unsur pecah amanah yang dilakukan oleh NFC dalam transaksi perniagaan khususnya yang melibatkan pembelian kondo dan lain-lain. Kenyataan beliau disiarkan oleh media hari ini.

No comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter