.

.

10 November 2011

Malaysia diTIMPA BALA, Keluarga dapat projek TERPIJAK tak salah

Malaysia ditimpa bala kerana menteri kabinet yang ada sekarang merasakan tidak keluarga mereka mendapat projek kerajaan dengan percuma. Pada mereka itu tidak salah dan keluarga mereka berhak mendapat mana-mana projek walaupun sebenarnya ia amat tidak beretika dan berlawanan dengan undang-undang negara.

Oleh kerana minda menteri kabinet Malaysia semacam inilah menyebabkan berlakunya kebocoran, kronisme, penyalahgunaan kuasa, 'conflict of interest' dan sebagainya.

Menteri-menteri ini langsung tidak menunjukkan malu dan jelas mereka tidak bermaruah. Kes terbaru di mana Ketua Audit Negara melaporan tentang kegagalan Projek National Feedlot Corporation (NFC) dan berlakunya salah laku kerana syarikat yang dianugerahkan projek itu adalah milik keluarga terdekat Menteri Kabinet Haji Najib iaitu Shahrizat Jalil.

Malangnya dengan muka selamba, Shahrizat hari ini berkata  bahawa keluarganya mendapat projek Pusat Feedlot Kebangsaan (NFC) yang menelan jutaan ringgit, namun beliau percaya isu berkenaan telah digunakan untuk menyerang beliau selaku ketua wanita Umno dan pengerusi Wanita BN.


"Pada diri saya sendiri, saya lihat ini adalah agenda politik. (Ia) satu percubaan daripada pembangkang untuk melemahkan semangat dan tindakan Wanita Umno. Kami tidak semudah itu untuk dirobohkan," katanya.
NONE
"(Perkara) ini sudah dijawab dengan panjang lebar oleh menteri pertanian dan industri asas tani.

"Dan daripada apa yang saya dimaklumkan, jawapan daripada beliau itu sangat jelas dan nyata," katanya.

Jangan Shahrizat hendak alihkan isu. Perkara ini dibongkar oleh Ketua Audit Negara bukannya Pakatan Rakyat (PR). 

Mengapa begitu bersahaja Shahrizat menjawab tanpa ada rasa bersalah dan takut kepada rakyat. Ini berlaku kerana Haji Najib sendiri merestui kronisme dan amalan seperti ini.
pakatan rakyat convoy visit national feedlot corporation 031111 abbatoirShahrizat berkata lagi  keluarganya tidak sepatutnya dilayan sedemikian dengan apa yang dikatakan oleh pembangkang.

Sebaliknya, kata beliau, keluarganya berhak mendapatnya (NFC) kerana mereka telah bekerja kuat.

Mudah sungguh Shahrizat menjustifikasikan pengurniaan projek kepada keluarganya. Kalaulah ada orang yang bekerja kuat apakah mereka layak untuk mendapat projek ini jika mereka bukan keluarga menteri?????

NONEDalam pada itu, Sharizat turut mengambil peluang untuk menempelak Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin kerana mengaitkan keluarganya dengan projek berkenaan.

"Agenda politik mereka begitu jelas. Mereka terumbang-ambing, macam ketua Wanita PKR tu. Saya malulah dia seorang wanita Malaysia macam tu," katanya sinis.

Nampaknya minda pemimpin wanita Umno sama sahaja dengan minda wanita kemas dan ahli wanita Umno cawangan. Mereka bukannya menjawab isu integriti seperti ini tetapi menuding dan menyalahkan orang lain.

1 comment:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter