.

.

15 October 2011

Hebat negara kita PATI pun diberikan kursus usahawan

Malaysia memang hebat. Pendatan Tanpa Izin (PATI) pun diberikan kursus usahawan. Rakyat sendiri dibiarkan merempat tanpa haluan.

bangi resort foreigners citizenship 121011
Polis semalam menafikan dakwaan Pemuda PAS bahawa 240 warga asing yang menaiki sepuluh buah bas dari Johor kelmarin, dibawa ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) untuk mendapat taraf warganegara yang membolehkan mereka mengundi.

Ketua Polis Daerah Sepang Superintendan Imran Abdul Rahman ketika dihubungi semalam, mengesahkan menerima laporan berhubung perkara itu kelmarin, laporSinar Harian.

Bagaimanapun beliau berkata, selepas menjalankan siasatan didapati perkara itu tidak benar.

“Maklumat yang kita peroleh menunjukkan semua warga asing itu berada di Desa Pinggiran Putra untuk menghadiri kursus keusahawanan.

“Mereka (warga asing) bukan dibawa untuk pergi ke JPN seperti yang didakwa oleh pihak terbabit,” katanya seperti dilaporkan harian berbahasa Melayu itu.

Seperi kata Suhaizan Kayar dalam komennya kepada Malaysiakini, Istimewanya warga asing ini. Duduk di Johor Baharu dapat latihan keushawanan di Selangor. 

"Datang pagi petang dah settle. Kursus apa kalau setakat duduk-duduk aja kat resort itu? Jangan temberang lah" ujar Suhainzan

No comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter