20 August 2008

PMTG PAUH : 'PENYAKIT' KEBETULAN BERJANGKIT KEPADA ORANG LAIN PULA ~ Ref Malaysiakini


Kalau sebelum ini Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri sering menggunakan alasan kebetulan terhadap langkah-langkah kerajaan dan program-program yang kerajaan laksanakan kini ianya berjangkit pula kepada Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr Wee Ka Siong semalam.

Wee semalam berkata peruntukan berjumlah RM1.2 juta yang diluluskan kementerian itu untuk enam sekolah Cina di Permatang Pauh adalah 'kebetulan' dan tiada kena-mengena dengan pilihan raya kecil Parlimen kawasan itu.

Beliau berkata permohonan daripada sekolah berkenaan diterima pada Jun dan Julai lepas dan dengan kelulusan yang diberikan itu setiap sekolah itu akan menerima peruntukan RM200,000 bagi membaikpulih atau menaiktaraf kemudahan sekolah masing-masing sepertimana yang dikemukakan dalam permohonan mereka.

"Pihak kementerian turut meluluskan peruntukan kepada Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Prai dan SJKT Mak Mandin masing-masing sebanyak RM50,000 untuk kerja-kerja baikpulih walaupun kedua-dua sekolah bukan dalam kawasan Permatang Pauh.

"Ini membuktikan bahawa kita bukan memberi kelulusan atau memberi peruntukan kepada kawasan Permatang Pauh saja," katanya kepada pemberita selepas majlis penyerahan cek kepada enam wakil sekolah Cina berkenaan di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Kampung Sungai Lembu dekat sini.

Beliau mengulas pertanyaan kemungkinan pemberian peruntukan itu akan dikaitkan pembangkang sebagai usaha BN memancing undi di Permatang Pauh.

Turut hadir Menteri Kesihatan Datuk Liow Tiong Lai dan calon Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya kecil itu Datuk Arif Shah Omar Shah. BERNAMA

TIDAK SYAK LAGI SELEPAS INI SEMUA MENTERI DAN PEMIMPIN BN AKAN TERKENA WABAK 'KEBETULAN'.

No comments:
Write comments
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter